Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 19 november 2008

Martijn Leisink - "Shocking" - Gedeputeerde Staten geven onbevoegd geld uit voor Traverse.

Het is weer hommeles in het provinciehuis. D66-fractievoorzitter Martijn Leisink is boos op Gedeputeerde Staten.. De steen des aanstoots is opnieuw Hart van Dieren.

Vandaag werd in de Commissie MEZ (Mobiliteit en Economische Zaken) van de provincie Gelderland gesproken over het voorbereidingskrediet van 700.000 euro voor de projectdefinitie en schetsontwerp van de Traverse..

Gedeputeerde Van Haaren blijkt al 422.000 euro van dit krediet hebben uitgegeven. Onbevoegd! Dat mag alleen na toestemming van Provinciale Staten. Een beslissing daarover wordt pas op 3 december genomen.

Van Haaren gaat dus flink over de schreef.

Ik heb even met D66-fractievoorzitter Martijn Leisink gesproken. Hij kwalificeert deze handelswijze als “shocking”. En terecht. Hiermee worden de Staten genegeerd en handelt het college zonder de benodigde toestemming van Provinciale Staten.

Hij heeft een interpellatie-debat (3 december) aangevraagd om over deze gang van zaken te spreken. Tijdens dat debat zal hij gedeputeerde Marijke van Haaren (vandaag overigens afwezig, zij is in het buitenland) nader aan de tand voelen over dit gedrag. Martijn wil weten of het inderdaad klopt dat er al 422.000 euro van het voorbereidingskrediet is uitgegeven en bij een bevestigend antwoord Gedeputeerde Staten (i.c. Van Haaren) aanspreken op dit eigenmachtige optreden.

Het gaat hem niet om het krediet op zelf. Dat wordt waarschijnlijk wel geaccordeerd.

Het gaat erom dat Provinciale Staten achteloos door de gedeputeerde opzij wordt geschoven. Arrogantie ten top!

Dat kan en mag geen enkele zichzelf respecterende volksvertegenwoordiger pikken.

Gedeputeerde Van Haaren ligt al langer onder vuur voor de wijze waarop zij met Hart van Dieren omgaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten