Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 11 oktober 2008

Phishing

Vandaag ontving ik ’n mail waarin wordt gevraagd om even het wachtwoord terug te sturen.

In het in zeer slecht Nederlands opgestelde mailtje wordt gedreigd om de het acount te blokkeren als niet per direct aan het verzoek wordt voldaan.

Dit verschijnsel wordt "phishing" genoemd. Het hengelen naar gegevens waarmee de criminelen vervolgens in uw mailbox kunnen komen en al uw mail doorzoeken op interessante, liefst financiĆ«le, gegevens, uw mailbox gebruiken voor het verzenden van spam of zelfs de de controle over uw PC overnemen, de zgn. “zombie”-PC’s.

Pas op! Een interprovider of een bank zal NOOIT dit soort gegevens aan u vragen!

Ga never, nooit op dit soort mailtjes of vragen in!

Er zijn overigens meerdere vormen van phishing. Geprobeerd wordt om mensen naar valse internetsite te lokken waar wordt gevraagd om gegevens van vooral bankrekeningen, pin-codes etc.

Het voorbeeldje van de mail is een doorzichtige vorm van phishing. Vooral door het zeer gebrekkige Nederlands dat wordt gehanteerd.
Maar de bendes worden steeds professioneler. Valse websites zijn soms nauwelijks van de echte websites te onderscheiden.

Dus nogmaals, pas op!
Ga never, nooit op dit soort mailtjes of vragen in!
Ook niet via de telefoon of als er iemand persoonlijk met dit soort vragen bij u aan de deur komt!


Klik hier voor een uitvoerige uitleg van "phishing" in Wikepedia

Dag van de Palliatieve Zorg

Vandaag sta ik weer even stil bij de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg, de zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven en huh naasten.

In deze regio biedt biedt Hospice Rozenheuvel in Rozendaal zorg voor zieken die uitbehandeld zijn en voor wie het einde nadert.

De hospice wordt gerund doot een groot aantal professionele medewerkers die ondersteund worden door een grote groep vrijwilligers.

De zorg zelf, de handen aan bed, wordt betaald door de AWBZ. De overige kosten, waaronder de huisvesting en de accomodatie, worden door het Leger des Heils, eigenaar van het hospice, gedragen.


Op dit moment wordt het hospice uitgebreid. Nieuwbouw en verbouwing zijn in volle gang.

Voor de financiering van de bouwactiviteiten is het hospice nog op zoek naar fondsen. De kosten zijn begroot op krap 2,5 miljoen euro. Daarvan is de helft nu gedekt. Er is dus nog ’n gat van 1,25 miljoen euro. Donaties en giften zijn dus zeer welkom!