Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 30 december 2012

Oranjebuurtcomité: Nadere info over alternatieve parkeergarage

Brief aan de bewoners van de Oranjebuurt in Dieren 

Geachte Oranjebuurtbewoners

De discussie rond de parkeergarage is in volle gang.

Wij informeren u over de laatste stand van zaken, nieuwe inzichten, meer duidelijkheid, en geven u hiermee kijk op wat er staat te gebeuren in de wijk.
Klik op de afbeelding om te vergroten

Klik op de afbeelding om te vergroten

Het Oranjebuurt Comite en Stichting Hart in Takt zijn, naar aanleiding van de overweldigende hoeveelheid petities en het alternatief parkeerplan, op uitnodiging van de wethouder in gesprek gegaan met wethouder Kӧning en de projectleider stationsomgeving Kloppenburg. Dit is een open en constructief gesprek gebleken. Daaruit komt naar voren:

* het alternatief van Hart in Takt zou een prima variant kunnen zijn, ware het niet dat zeer recente(1 week) informatie uit de nieuwe spoorwegwet, eist dat er 11 meter afstand moet zijn tussen rails en bebouwing,aldus de wethouder. Daarentegen spreekt de projectuit-voerder Prov. Gelderland, Dhr.Nico Janssen, van 7 meter. Dat vereist aanpassing van de plannen, momenteel wordt de mogelijkheid van ontheffing onderzocht. Teleurstellend is dat het plan van de gemeente zelf ook niet aan deze 11 meter eis voldoet. Dat betekent dat de garage meer richting Bernhardlaan opgeschoven gaat worden.

* In het bestemmingsplan dat nu ter visie ligt staat een “grote doos” getekend om het plan te kunnen realiseren. Zie afbeelding,de buitenmaten van de doos liggen vast. Binnen de “grote doos” moet de uitwerking in detail nog plaats vinden, op dit moment is er nog geen bouwtekening klaar, die zijn niet eerder gepland dan mei 2013, aldus wethouder Kӧnig.

* Uit het gesprek komt tevens naar voren:
Gemeente twijfelt nog steeds : 2 of 3 lagen, bouwen voor 250 of 350 par-keerplaatsen, wel of geen passerelle, waar fietsenstalling, waar kiss en ride.
De argumenten hiervoor, de grondslag van dit plan, is niet helder. De wethouder zegt letterlijk : dat weten we nog niet.

* Nu het Traverse inpassingsplan en het Gemeentelijke bestemmingsplan ter
visie ligt, blijkt dat de gemeente alleen zeggenschap heeft over de noordkant, en dus de provincie over de zuidkant. Daardoor is de wethouder gedwongen om alleen aan de noordkant een parkeergarage te realiseren.

Als argument geeft men dat, door parkeren op één plek, het zoekgedrag van automobilisten wordt vermeden.

Ons voorstel is om met provincie, gemeente, en buurtbewoners in gesprek
te gaan om compromissen en varianten mogelijk te maken. Wij zien andere en meerdere mogelijkheden. Zoals u merkt ligt alles nog open. Maak uw ideeën en varianten aan ons kenbaar.

Wij vragen u om de petitie (alsnog) te tekenen en/of te verspreiden onder alle Dierenaren, waardoor wij de aan de parkeergarage grenzende bewoners ondersteunen, wat ten goede komt voor de samenleving in de hele Oranjebuurt en overig Dieren.

Hebt u de behoefte om een zienswijze of bezwaarschrift tegen het bestemmingsplan in te dienen, dan komt het Oranjebuurt Comite begin 2013 met voorbeelden waarin u uw persoonlijke zienswijze kwijt kunt.

Het Oranjebuurt Comite wenst u een goede Jaarwisseling toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten