Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 23 februari 2012

Ach gut...

Michel de Winter heeft met LokaalCentraal een nieuw politiek initiatief aangekondigd.

LokaalCentraal is in kringen van de lokale politiek niet goed gevallen.

Hendri Witteveen van de Christen Unie probeert de link te leggen naar M-FM.

M-FM heeft niks te maken met activiteiten die Michel de Winter in zijn eigen tijd op eigen initiatief en op eigen verantwoording doet. Witteveen bemoeit zich met iets waar hij zich helemaal niet mee heeft te bemoeien. Gaat hem en de gemeente geen ene rot moer aan.

Typisch, als de ChristenUnie vragen stelt dan wordt dat altijd op de website van partij gemeld. Nu even niet. Kennelijk hoeven de kiezers dat niet te weten.

De gemeente greep de vraag van Witteveen aan om M-FM te pesten. B&W weigerde de media-bijdrage waar M-FM recht op heeft aan de omroep door te geven. B&W wilden eerst de redactie-statuten zien. Dat zit er dus achter.

Ja..ieder politiek initiatief van buiten is een bedreiging. Wat laat de politieke kliek zich toch in de kaart kijken.

Zie onderstaand:
========================================
Antwoorden op vragen CU over relatie medewerker M-FM met een nieuw op te richten politieke partij.

Door de CU-fractie is een vraag gesteld over de relatie van een medewerker van de Micro Omroep Stichting/M-FM met een nieuw op te richten politieke partij.

Vraag:

Gelden die beperkingen specifiek voor leden van de programmaraad, of ook voor medewerkers, als die juist hun functie bij de lokale omroep willen gebruiken om hun politieke doeleinden te realiseren?

Antwoord:

Het redactiestatuut van een omroeporganisatie dient de onafhankelijkheid van de het media-aanbod te waarborgen. Een redactiestatuut is verplicht op grond van artikel 2.88 van de mediawet.

De Micro Omroep Stichting beschikt over een programmastatuut waarin een en ander geregeld is.
Artikel 2 lid 2. luidt:

Dit programmastatuut beoogt de programmamedewerkers waarborgen te geven voor het onafhankelijk uitoefenen van de hieruit voortvloeiende taken, zonder rechtstreekse beïnvloeding door wie dan ook, noch van buitenaf, noch van binnenuit, anders dan op de wijze als in dit programmastatuut wordt geregeld.

In artikel 2 lid 3 staat o.a. dat op grond van deze onafhankelijke taakuitoefening programma-medewerkers geen nevenactiviteiten verrichten die met hun onafhankelijke taakuitoefening strijdig kunnen zijn.

Artikel 3 geeft als definitie van programmamedewerkers: de medewerkers van M.O.S. belast met werkzaamheden in het kader van het omroepprogramma, voor zover deze een arbeidscontract of een medewerkerovereenkomst heeft afgesloten.

Het Bestuur van de Micro Omroep Stichting verklaart dat zij de onafhankelijkheid van de programma’s van M-FM voor 100% garandeert en geen enkele betrokkenheid heeft met de politieke aspiraties van de heer Michel Winters noch van enige andere politieke partij of organisatie.

Bovendien is het nog volstrekt niet zeker of de heer Winters definitief zal besluiten om een partij op te richten. Er is slechts sprake van een oriëntatie.

7 opmerkingen:

  1. Tsja, een en ander valt mij zwaar tegen van de heer Witteveen, die nochthans altijd zeer integer overkomt. Als goed christen zal ik hem maar gauw vergeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Theo, Nog niet eens begonnen met uitzenden en nu al een (lichte)verkleuring naar de omroep toe? ;-) Wel onafhankelijk blijven hè!

    Succes met je nieuwe programma donderdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank,

    De activiteiten van de Winter zijn privé. Dan zie ik vervolgens:

    a) dat er moedwillig een link van de Winter naar M-FM wordt gelegd.

    b) En de gemeente de privé-activiteit van de Winter gebruikt om een ander (in dit geval de omroep) die daar niets mee te maken heeft te straffen. Zonder dat daar enige grond voor is.

    Gewoon feiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Theo,
    De ChristenUnie heeft vragen/twijfels en een lokale partij heeft als taak om de feiten boven tafel te krijgen. Daarom stelt zo'n partij vragen en de gemeente behoort te controleren of belastinggeld goed wordt besteed en zoekt zoiets uit. Nu is alles duidelijk.

    Volgens mij is hier niets mis mee en dat zal je toch moeten toejuichen Theo ?

    Ik begrijp dat het voor jou moeilijk is om hier met een open vizier naar te kijken, omdat je vrijwilliger bij de omroep bent.

    Succes met je programma. Zijn de onderwerpen en gasten al bekend en kan ik komen kijken ?

    Groet,
    Harm

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Harm,

    Natuurlijk mogen partijen vragen stellen. Ik ben de laatste die dat zou verbieden.

    Het gaat mij hier om de achterliggende gedachte.

    De CU stelt een vraag maar gezien de wijze waarop B&W hier vervolgens mee omgaan vraag ik mij af of deze vraag uitsluitend uit de koker van de ChristenUnie komt.

    M.a.w. hier wordt een politiek spel gespeeld. En dat wil ik graag blootleggen.

    Het is angst voor politieke concurrentie. Misschien niet eens van de ChristenUnie. Wel van anderen.

    Mbt het programma: Onderwerpen en gasten zijn bekend. Programma is publiek toegankelijk. Je bent welkom op donderdag 1 maart om 20:00 uur in café Oranjeboom aan de Oranjestraat in Velp.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. webmaster ChristenUnie Rheden27 februari 2012 om 20:30

    "Typisch, als de ChristenUnie vragen stelt dan wordt dat altijd op de website van de partij vermeld." ( zo staat dat in het artikel)

    De reden hiervoor is heel simpel
    1. De webmaster vergeet soms wel eens wat.
    2. Alle vragen en antwoorden staan tegenwoordig op de website van de gemeente Rheden. Dus er is niets geheimzinnig aan.

    http://www.rheden.nl/ris/Bekijk_de/Vraag_en_Antwoord

    Door deze kritische passage zal ik iets sneller een bericht op de website plaatsen dat alle vragen van de ChristenUnie (en de andere partijen) en antwoorden van het College online staan op de website van de gemeente Rheden.

    Ik zal de achterdocht zien als een aansporing het e.e.a. goed in de peiling te houden

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Sjongejonge wat reageren jullie aardig! Je gaat me toch niet de wind uit de zeilen nemen hoop ik?

    Vriendelijke mensen die CU-ers.
    ;-)

    Hou ik wel van!

    BeantwoordenVerwijderen