Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 24 februari 2012

Groene heilstaat


De Rhedense bevolking loopt niet erg warm voor de Grien Vellie-ambities van wethouder Tiemens. Tijd om plan B van de plank te halen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. De jonge geesten moeten rijp gemaakt worden voor de ideeën van GroenLinks. En Grien Vellie is het voertuig waarmee dat doel wordt bereikt. De partij-ideoloog van GroenLinks heeft de raadsfractie daarvoor een initiatiefvoorstel laten schrijven.

GroenLinks wil 20.000 euro uit de gemeentelijke schatkist voor een programma om “kinderen en jongeren een spilfunctie te geven in toekomstverkenning, visievorming en concrete vormgeving van de ondernemende en duurzame samenleving en samen met de portefeuillehouder en een delegatie uit de raad vorm te geven aan de uitvoering.” Grien Vellie biedt daarvoor een ideaal kader.

Het geld wordt ingezet om leerkrachten te leren om “ondernemend en toekomstgericht onderwijs te geven en de jeugd te stimuleren.” Met andere woorden: zij worden geacht om GroenLinks in de jeugdige hersenpannen te gieten. Het programma mondt uit in een manifestatie naar de gemeente.

Als totalitaire regimes zo’n scenario volgen dan noemen we dat indoctrinatie. Als GroenLinks dit doet dan heet het een project. Ik voorzie een explosie van groen-realistische kunst. Posters waarop met veel vlagvertoon, hemels kijkende mensen en pakkende spreuken de lange mars naar Grien Vellie wordt uitgebeeld. De manifestatie is de apotheose. Tribunes volgepakt met kinderen die in prachtige sjablonen groen Utopia uitbeelden. Alles onder het toeziend oog van de minzaam glimlachende groene akela. Ja, Grien Vellie is!

In het onderwijs krioelt het van de GroenLinksers. Tiemens zal dus niet veel moeite hebben om haar troepen aan het werk te zetten. Ik hoop echter dat er in het Rhedense onderwijs nog voldoende onafhankelijk denkende geesten zijn die zich niet zo gemakkelijk voor het karretje van GroenLinks laten spannen. Dat geldt zeker voor de gemeenteraad. Voor de 20.000 euro die aan deze onzin dreigt te worden uitgegeven is vast een betere bestemming te vinden. Ik weet er nog wel een paar.

Er is al meer dan genoeg overheidsbemoeienis met het onderwijs. Laat de lokale politiek daar verder met zijn tengels van afblijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten