Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 30 december 2007

Audit Stuurgroep - 5.3 Informele informatieuitwisseling

De onderlinge verhoudingen in de stuurgroep en het project werden steeds slechter.
De projectdirecteur heeft alleen het belang van de provincie op het netvlies en de projectleden vechten elkaar de tent uit.

De stuurgroep had allang moeten ingrijpen maar heeft dat tot op heden nog steeds niet gedaan.


-----
5.3 INFORMELE UITWISSELING

Zeker tot aan de politieke wisseling in de gemeente Rheden bestaan er goede contacten tussen directie en medewerkers van het Projectbureau en gemeentelijke en provinciale leden van de Stuurgroep.
Bij de afsluiting van de Samenwerkingsovereenkomst begin 2005 bestaat er volledig vertrouwen en waardering van alle partijen t.o.v. elkaar, waardoor de communicatielijnen kort kunnen worden gehouden.

Uit deze opmerking bijkt de vooringenomenheid van de onderzoekers op het politiek bedrijf in Rheden. Over welke politieke wisseling hebben ze het nou? De overgnag naadr de coalitie SP, Gemeentebelangen, PvdA of de oervgang naar de coalitie PvdA, VVD, CDA, GL, CU? Ik denk op dat ze doelen op de eerste. De overgang naar de niet-traditionele coalitie. Die was overigens al een tijdje niet-tarditioneel hoor. In de peridoe 2002-2005 was ook Leefbaar Rheden deel uit van de coalitie Leefbaar Rheden, PvdA, CDA, VVD. Tot aan dat gebroddel met Hart van Dieren. Toen was het voor mij en mijn partij de hoogste tijd om op te stappen.

Naarmate de planfase vordert komt steeds duidelijker naar voren dat de verwachtingspatronen van gemeente en provincie t.a.v. de planfase van het project nogal uiteen lopen (zie hoofdstuk 2). Een uiting daarvan is dat de gemeentelijke vertegenwoordigers in de Stuurgroep een aantal keren aandringen op het in beeld brengen van het financiële perspectief van het project, terwijl het Projectbureau steeds aangeeft pas met een nieuwe BC te kunnen/willen komen als alle onderdelen opnieuw zijn doorgerekend. Min of meer geënt op de bij de provincie gebruikelijke werkwijze bij grote wegenwerken volgt er pas dan een go/no go besluit over de voortzetting van het project.

Zie ook mijn eerdere opmerkingen over hoe om te gaan met de Businesscase. En de projectdirecteur is een paladijn van de gedeputeerden en heeft alleen het provinciebelang op het oog. De projcetdirectie had allang bij het oud vuil moeten worden gezet.

Na de politieke wisseling in de gemeente Rheden worden de contacten formeler. Er ontstaat discussie over de aansturing van leden van het projectteam (in de lijn bij de gemeente of provincie of door de projectdirecteur). In de loop der tijd verslechteren ook sommige persoonlijke verhoudingen. De informatie-uitwisseling ondervindt hiervan zeker hinder. Stuurgroepvergaderingen worden niet/minder goed voorbereid, stukken worden laat toegestuurd, discussies worden niet afgerond met formele besluiten en de BC2007 wordt steeds vooruit geschoven met als argument dat eerst alle feiten compleet moeten zijn.

'n Regelrechte rotzooi. En de stuurgroep, de gedeputeerden en de wethouders, is daarvoor bestuurlijk verantwoordelijk en dient daarop te worden aangesproken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten