Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 29 november 2011

Stichting Tegen Verruiming blij met terugdraaien zondagsopenstelling

Henry Konijn (l) en Dammis de Geus van de Stichting Tegen Verruiming
De heren Henry Konijn (voorzitter) en Dammis de Geus (communicatie) van de Stichting Tegen Verruiming waren naar De Steeg afgereisd om de raadsvergadering over de zondags- openstelling bij te wonen.

De protestborden “tegen verruiming” die zij hadden meegenomen mochten van burgemeester Van Wingerden niet in de raadszaal worden getoond. Dat is volgens haar niet gebruikelijk. (Ik heb wel eens anders gezien!)

Door het besluit de zondagsopenstelling terug te draaien keerde De Geus weer als een blij man terug naar huis:

“De Stichting Tegen Verruiming heeft er de afgelopen maanden heel hard aan moeten trekken.

Dankzij de steun van de kleine winkeliers en de ondertekenaars van de petitie “tegen verruiming” is het gelukt de zondagsopenstelling in de gemeente Rheden terug te draaien.

De kleine winkelier is nu beter gepositioneerd tegenover de grote supermarkten. Het besluit van de gemeenteraad om de zondagsopenstelling terug te draaien heeft gevolgen voor de procedures die in andere gemeenten tegen de zondagsopenstelling lopen. Dit besluit krijgt landelijke aandacht.”

6 opmerkingen:

  1. Jammer, voor winkelier en consument.Ben benieuwd wie er over een jaar of 3 nog blij is met het genomen besluit van vanavond. De centjes gaan wel naar Brummen, Doesburg, Arnhem, Apeldoorn. Doetinchem of Zutphen.... De schijnoverwinning zal bitter smaken vrees ik.

    Ben trouwens ook benieuwd naar de mening van TK over de draaikonten binnen de gemeenteraad... Zij zullen dit keer wel de nodige veren in de bips krijgen!!!

    Maar toch: gefeliciteerd: ik geef mijn geld wel bij de buren uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Joop Zijlstra, Ellecom30 november 2011 om 01:00

    Weer een anonieme lafaard.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat word voor mij inderdaad de Jumbo in eerbeek!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammer dat de gemeenteraad dit heeft besloten en de kans om het toerisme te laten groeien heeft laten liggen. Bovendien een gemiste kans voor de werkgelegenheid in deze toch al moeilijke tijden.

    Misschien kan de wethouder de supermarkten een ontheffing gaan geven op basis van de regeling voor avondwinkels. Gewoon als service voor de inwoners. Klinkt een beetje zuur van mij. Het is natuurlijk een democratisch besluit van een gemeenteraad die door het volk gekozen is. Dus consumenten die op zondag willen winkelen weten nu op welke partij ze moeten stemmen bij de volgende verkiezingen.

    Voor koopzondagen: VVD, D66
    Tegen koopzondagen: CDA, SP, de lijst Pieper-Rook, Gemeentenbelangen en de ChristenUnie
    Volstrekt onduidelijk: PvdA en GroenLinks

    De kleine winkeltjes denken nu hun omzet gered te hebben mochten ze die al kwijt zijn geraakt (geen enkel bewijs voor), maar de consument gaat toch wel op zondag naar een supermarkt als ze dat wilt. Dus de omzet van de kleine winkeltjes gaat echt niet omhoog /is gered door dit besluit. Er zijn alleen maar verliezers.

    Voor de inwoners van Rheden: er zijn gelukkig in de omliggende gemeenten wel supermarkten op zondag open. Hieronder een overzicht:

    Albert Hein in Presikhaaf Arnhem
    C1000 Ben Krol in Arnhem
    Albert Heijn in Westervoort
    Albert Heijn in Zutphen
    Jumbo in Zutphen

    Vul gerust aan, misschien zijn er wel meer.

    Tot zondag en stem wijs bij de volgende verkiezingen !

    Groet,
    Harold

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Joop: weer een zinvolle bijdrage aan deze discussie. Maar goed je hebt weer een hit meer als je naam wordt gegoogled... Hoezo mediageil?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ach ja de gemeente Rheden.
    Waar kleinburgelijkheid en bekrompenheid hand in hand gaan.
    ..................

    BeantwoordenVerwijderen