Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 5 september 2012

Wat wil de Partij voor de Dieren met de gemeente?


Het programma van de Partij voor de Dieren Hou vast aan je idealen  
Dieren, duurzaamheid, duurzaamheid, dieren, duurzaamheid.

Dit zijn de teksten van de PvdD over gemeenten:
·    Voedsel dicht bij huis. Echte bewustwording over de waarde van voedsel ontstaat alleen als de verbinding tussen burger en voedsel wordt hersteld. We gaan landbouw in en om de stad stimuleren om kinderen én volwassenen weer te laten zien waar voedsel vandaan komt. Van de duurzame boerderij net buiten de stad tot de dakakkers: stadslandbouw is een onmisbaar onderdeel van duurzaam voedsel. Dankzij een motie van de Tweede Kamerfractie van Partij voor de Dieren komt er al een ambassadeur voor de stadslandbouw die knelpunten opruimt en gemeenten op weg helpt. De overheid gaat (biologische) stadslandbouw stimuleren.



·    Uit: Geen gentechteelt in Europa. Als gemeenten of provincies zich gentechvrij verklaren krijgen ze daarin steun van de Rijksoverheid.
·    Uit: Meer natuur in de straat: Gemeenten schakelen over op gifvrij onderhoud van de openbare ruimte.
·    Opvang van huisdieren: Ieder jaar belanden er vele tienduizenden honden en katten in het asiel. Daar komen alle konijnen, knaagdieren, reptielen en andere dieren nog bij. Hoewel de opvang van gevonden of afgestane dieren een wettelijke taak is van gemeenten, laat de overheid het lelijk afweten. Het zijn vooral hardwerkende vrijwilligers die de dierenasielen en opvangcentra draaiende houden en de financiële nood loopt al jaren op.
·    De Rijksoverheid hevelt steeds meer taken over naar provincies en gemeenten. De Partij voor de Dieren vindt het belangrijk dat de regie hierbij niet uit handen wordt gegeven. In wetten en regels moeten de randvoorwaarden voor decentralisatie stevig worden verankerd.
·    Democratisch, ook decentraal. De legitimiteit van bestuurders en volksvertegenwoordigers wordt verzekerd door directe, democratische verkiezingen.
- Burgemeesters worden getrapt gekozen via de gemeenteraad en de
Commissaris der Koningin wordt getrapt gekozen door de Provinciale
Staten.
- De waterschappen blijven direct verkozen in plaats van indirect via de
gemeenteraden. Ook worden ze ontdaan van de geborgde zetels.
- Gemeentelijke herindeling gebeurt alleen als daar voldoende draagvlak
voor is bij de bevolking.
Het burgerinitiatief wordt gestimuleerd en eenvoudiger gemaakt.
-   Het raadgevend referendum krijgt een plaats bij belangrijke besluiten.
·    Uit: Betaalbare en toegankelijke zorg: De problemen in de jeugdzorg worden met spoed aangepakt. De geplande bezuiniging die gepaard gaat met de transitie van jeugdzorg van provincies naar gemeentes wordt teruggedraaid. Ouders kunnen terecht bij een jeugdhulpverlener in de buurt; deze kan doorverwijzen naar gespecialiseerde jeugdzorg.
·   Uit: Cultuur voor iedereen toegankelijk : De overheid stimuleert gemeenten om cultuurhistorische en archeologische waardekaarten op te stellen.
·   Uit duurzaam wonen: Gemeenten gaan actief aan de slag met het vergroenen van hun wijken; nationale regels vormen hierbij geen belemmering. Er wordt in elke gemeente een coördinator aangesteld die bewoners met raad en daad ondersteunt wanneer zij hun wijk willen verduurzamen.


De Partij voor de Dieren heeft de cijfers NIET laten doorrekenen door het CPB/PBL. Dus geen cijfertjes voor de PvdD in Keuzes in Kaart. Dit zegt het CPB erover:

Van de partijen die thans in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn, heeft alleen de Partij voor de Dieren besloten af te zien van deelname. Partijen die nu niet in de Tweede Kamer zitten, maar die ten tijde van het uitschrijven van de verkiezingen minimaal één zetel hadden in de drie grote peilingen, mochten deelnemen, maar van die mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.


Voor meer informatie verwijs ik naar het verkiezingsprogramma van de PvdD


================================================
Wat wil de andere politieke partijen met de gemeente? 
VVD , PvdA, PVVCDASPD66GroenLinksChristenUniePartij voor de DierenDPK50Plus , VVD Revisited
================================================

Geen opmerkingen:

Een reactie posten