Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 1 februari 2010

Henk van Valburg

Door: Joop Zijlstra

Interview Henk van Valburg P.v.d.A. in de Regiobode:
‘klein feestje’ bij beperkt verlies. Met andere woorden: de heer Van Valburg is bang voor een groot verlies. Dat gevaar is inderdaad niet denkbeeldig. ‘Wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten!’

Hoe kwam dat gat verbrand? Ze stonden onlangs nog sprekend opgevoerd in de Gelderlander: Wilschut (oud-PvdA-wethouder) en Zwagerman uit Nederhorst Den Berg. Het tweemanschap wilde de gemeente Rheden RiverStone in de maag splitsen. Ondanks de tegenstand in de bevolking speelde de gemeenteraad daar aanvankelijk nog positief op in ook. Maar terwijl de meerderheid van de Raad – zo ongeveer te elfder ure – alsnog onder de druk van die bevolking bezweek, houdt de Partij van de Arbeid vol. Bij monde van Bert Kiljan (Regiobode 27/1) : ‘Raad Rheden mist kans op Riverstone’, schrijft hij. Over de bevolking heeft hij het niet. Die speelt bij zijn P.v.d.A kennelijk geen rol.

Dat gat was ook al eerder verbrand. Wijd en zijd is bekend dat de P.v.d.A. (weer via zijn oud-wethouder Wilschut) leidend was in het plan Hart van Dieren. Het werd een echec. Wilschut pakte, merkwaardigerwijs op tijd bij de pinken, in het voorjaar van 2008 zijn biezen (afscheidsreceptie op terrein van .. RiverStone). Ronduit tragisch is dat de burgemeester hem, Wilschut, door dik en dun steunde. Ook voor haar was het Lysiasrapoort vernietigend. Het college van B.& W. met zijn voorzitter trok zich daar niets van aan; de raad keek alleen maar toe.
Diezelfde P.v.d.A. laat ons nu samen met de rest van de scheidende onkundige raad een kwalijke erfenis na: een tweede termijn van een falende voorzitter van de gemeenteraad en van het college B.& W.

Jammer dat de PvdA op verkiezingsdag niet kan vlaggen, of het moest zijn dat de kiezers hun stem massaal gaan uitbrengen op de nieuwe P.v.d.A.- vrouwen op de lijst, nummer 6, nummer 4 en nummer 2. Die vrouwen kunnen nog onbekommerd spreken over de raadsstukken en zich afvragen: ‘waarom zouden we daar eigenlijk mee instemmen?’.
Die vrouwen zijn nog niet aangestoken door virus De Steeg. Wordt het dan misschien toch nog feest, ondanks een verlies? Succes, vrouwen!

Joop Zijlstra Ellecom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten