Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 12 september 2024

Hofman polariseert

De Rhedense wethouder Hofman vindt dat de `manier van werken van McDonald´s voor polarisatie zorgt` (Regiobode 4 sept 24).  McDonald’s zou de gemeente en omwonenden overvallen met de bouwaanvraag die de gemeente niet mag weigeren anders volgt een juridische strijd. En aan participatie doet McDonald’s niet. Ja, Hofman doet er alles aan om de fastfoodketen in een kwaad daglicht te stellen.

Dat de vergunningsaanvraag van McDonald’s tegengestelde reacties oproept begrijp ik. Dat McDonald’s in beroep gaat tegen de afwijzen van de vergunning lijkt mij nogal wiedes. Volgens mij heeft McDonald’s op correcte wijze alle stappen gevolgd.

 Pal voordat de bezwaarschiften-commissie zich over dit beroep buigt komt Hofman met zijn “polarisatie” nog even de publieke opinie bewerken. In politiek jargon heet dat “framen”.

Nu we het toch over overvaltactieken hebben.  De gemeente is er kampioen in. Denk aan de opvang van asielzoekers in De Steeg, Dieren en het Zusterhuis in Velp. Of de manier waarop de koehandel rond de asielopvang van 250 asielzoekers in het Gat van Gerritsen in Velp en op terrein Hupkes door de gemeenteraad wordt gejaagd. Ik heb ook nog wat voorbeelden van bouwprojecten achter de hand hoor maar dan overschrijd ik de limiet van dit ingezonden stuk 

In februari hadden wij de motie “Betrouwbare Overheid – ook voor McDonald’s” ingediend die nog eens benadrukt dat we in een democratische rechtstaat leven, de betrouwbaarheid van de overheid cruciaal is en dat derhalve ook de aanvrager van de vergunning voor een vestiging van McDonald’s aan de Arnhemsestraatweg 68 te Rheden mag uitgaan van een correcte en faire beoordeling en behandeling van de vergunningsaanvraag.

De motie werd aangenomen. Maar daar trekt Hofman zich niets van aan. Hij haalt in zijn strijd tegen McDonald’s alles uit de kast. Met zijn tendentieuze uitspraken laat Hofman zien wie hier echt polariseert.

Theo Kooijmans

Volkspartij Politiek Rheden