Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 11 september 2008

Duurzame A12


Presentatie van de Stichting Duurzame A12 aan de Rhedense gemeenteraad op 9-9-2008.

Klik op bovenstaande afbeelding om de presentatie vergroot weer te geven. U gaat dan naar Picasa. Als u daar op "Diavoorstelling" klikt wordt de presentatie schermbreed weergegeven.

U kunt de presentatie volledig zelf besturen.
U beweegt de muis dan naar de onderzijde van het scherm waar u zelf bepaalt hoe u door de voorstelling wilt gaan. Snelheid, de voorstelling stilzetten, terug, vooruit, stoppen of beëindigen. U eindigt de voorstelling door op X te klikken.


De Stichting Duurzame A12 blijft op zoek naar politiek steun voor haar plannen met de A12 tussen Velperbroek en Waterberg.

Eerder bleef die politieke steun voor de stichting uit. In het voorjaar werd de toegezegde financiële steun voor een haalbaarheidsonderzoek ingetrokken. Nu heeft de stichting dankzij donaties van bedrijven en particulieren zelf opdracht kunnen geven voor een onderzoek. Een fantastische prestatie. De resultaten van het onderzoek zullen in het najaar worden meegenomen bij de inspraak op het Ontwerp Tracé Besluit A12 Velperbroek-Waterberg dat eveneens in het najaar wordt verwacht.

Inmiddels zijn de ideeën van de Stichting voor overkapping van de A12 ook elders in het land opgevallen. (Zie daarvoor onder andere de eerdere posting Overkapping A1-A10 wel, waarom A12 dan niet?).De regio Amsterdam maakte er dankbaar gebruik van. Daar dringen bestuur en de politiek nu stevig aan op overkapping van de A10. Een opsteker voor de Stichting Duurzame A12 en het helpt om het doel van de stichting, overkapping van de A12 tussen Velperbroek en Waterberg, naderbij te brengen.

De voorgestelde overkapping heeft positieve effecten op het milieu, de leefbaarheid en de gezondheid van een dikke 40.000 mensen en hun nakomelingen. Bovendien kan de regio zich op deze manier in een klap op de innovatiekaart én op de duurzaamheidskaart van Nederland en Europa zetten.

Het zou geweldig zijn als de lokale en regionale politiek zich als een man achter de Stichting Duurzame A12 schaart.

Meer berichten over de duurzame A12 vindt u in het Dossier Duurzame A12.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten