Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 28 oktober 2008

Rijksbijdrage Hart van Dieren naar Arnhem Centraal

Gister kreeg ik de melding dat het Rijk plannen heeft zijn om een substantieel deel van de voormalige rijkssubsidie voor Hart van Dieren in te zetten voor het oplossen van het miljoenentekort bij Arnhem Centraal (het stationsproject). Op verzoek heb ik even gewacht op de berichtgeving in De Gelderlander ( zie de voorpagina)

Mijn eerder geuite vermoedens worden bewaarheid. (Zie daarvoor de eerdere posting Traverse Dieren - wanneer terug op aarde?) De Traverse zal een flinke veer moeten laten. Of de provincie en de gemeente moeten dieper in de buidel gaan tasten. Ik neem aan dat dit ook al aan de gemeenteraad is gemeld want als de gedeputeerde dat weet dan weet wethouder Luuk Kuiper dat ook.

De tekorten op Arnhem Centraal, het project dat onder het bewind van de Arnhemse voormalige PvdA-wethouder van Bodegraven maar niet van de grond wilde komen, worden nu dus aangezuiverd ten koste van de Traverse Dieren, de opvolger van Hart van Dieren dat onder mede-verantwoordelijkheid van opeenvolgende Rhedense PvdA-wethouders in een fiasco uitmondde.

Daar gaat weer een luchtkasteel. Weer met beide benen op de grond.

En nu? Hoe gaan we hiermee verder? CDA-gedeputeerde Van Haaren zegt niet gelukkig te zijn met deze gang van zaken. Gaat Van Haaren zich nu eens echt sterk maken voor de gemeente Rheden en vloeit er iets uit het Gelderse geldstuwmeer naar de gemeente Rheden? Zij is de hoofdverantwoordelijke voor het fiasco van Dieren en kan dit nu niet afdoen als jammer maar helaas!

En roep de Tafel van Tien maar weer bijeen. Om de ambities bij te stellen.
Terug naar de varianten 1 en 2.

Zonder rijksbijdrage komen we uit op variant 1a. Als er tenminste niets aan het rijk hoeft te worden terugbetaald.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten