Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 23 november 2008

Minister Cramer houdt de boot af

In een interview met M-FM Radio vertelde CDA-kamerlid Ger Koopmans dat hij antwoord heeft gekregen op zijn vraag naar het geld voor Hart van Dieren.

Minister Cramer (VROM) wil het besluit heroverwegen. Het is een ander plan (afwijkend van de 8-min variant) en daarom zal ze opnieuw een besluit nemen.

Koopmans noemt deze uitspraak teleurstellend. In het MIRT-overleg (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) wordt op 15 december opnieuw over de rijksbijdrage gesproken. Dan zal het CDA tegen de minister zeggen: ”zorg ervoor dat er voldoend geld blijft voor een goed verkeerskundig plan voor Dieren”

Hij heeft nog niet met de andere politieke partijen gesproken maar hij gaat er van uit dat de rest van de Tweede Kamer het met het CDA eens is. Ten principale: het geld dat beschikbaar was moet beschikbaar blijven.

Voor de kerst (Koopmans verwacht snel na het MIRT-overleg) is duidelijk óf en hoeveel geld er voor Dieren beschikbaar is.

Ik bespeurde ik toch enige twijfel in de woorden van Ger Koopmans. Met name over de hoogte van de rijksbijdrage. Volgens mij houdt hij een slag om de arm over de omvang van het bedrag. Ik heb 't gevoel dat ie ook zou kunnen leven met minder, met het "politiek haalbare" zoals dat zo mooi heet.

Nog 'n opmerking van mij: Het besluit hangt niet uitsluitend van PvdA-minister Jaqueline Cramer (VROM) af. De CDA-ministers Camiel Eurlings (V&W) en Gerda Verburg (LNV), partijgenoten van Ger Koopmans, hebben een zeer stevige vinger in de pap. Die beide ministers dienen ook te worden aangesproken, vooral minister Eurlings.

Klik hier voor het bericht op M-FM Radio. Daar kunt u desgewenst het hele gesprek met Ger Koopmans (opnieuw) beluisteren.

Complimenten voor M-FM voor dit prima stukje radio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten