Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 9 december 2008

Zelfs gedonder over de petitie

Tegenstrijdige berichten over de Traverse.

Het goede nieuws is dat de petitie vanmorgen welwillend in Den Haag is ontvangen. Omroep Gelderland meldt zelfs dat zowel de PvdA als het CDA en de VVD met het behoud van de volledige rijksbijdrage instemt. De Gelderlander is daar iets voorzichtiger in maar de geluiden zijn positief. Maandag 15 december valt de beslissing bij de commissie MIRT (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport).

Op M-FM Radio een verslag van de expeditie naar Den Haag.

Ik maak me meer zorgen over iets anders. Er is een meningsverschil is tussen de provincie en de gemeente over de financiƫle onderbouwing van de Traverse-plannen. Dat vermoedden we al maanden maar dat komt nu dus naar buiten. De Gelderlander berichtte vanmorgen dat de provincie daarom de petitie voor Hart van Dieren niet wilde mede-ondertekenen.

Eerder had ik al gemeld dat er onzekerheden zijn rond het wegsaneren van het Shell-station naast de spoorovergang aan de Harderwijkwerweg en dat de provincie de kosten voor de aanpassingen van de infrastructuuur aanzienlijk hoger schat dan de gemeente.

Gedeputeerde Van Haaren wil natuurlijk niet dezelfde fout maken als bij episode 1 van het Hart. Als blijkt dat er opnieuw te optimistisch is begroot dan zijn de rapen gaar. Wethouder Kuiper ziet dat anders. Die richt zich nu eerst op die 53 miljoen.

We zijn dus nog niet eens met de Traverse begonnen en er is al trammelant tussen de gemeente en de provincie. Dat belooft weinig goeds.

Gemeenteraad: let op uw saeck! Hou Kuiper bij de financiĆ«le les. Laat hem niet de klassieke fout maken waar we al zo’n gedonder mee hebben gehad. Als blijkt dat het opnieuw allemaal duurder wordt dan begroot zitten we helemaal met de gebakken peren.