Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 27 januari 2010

Het is afgelopen met de Traverse

Het doek voor de Traverse is definitief gevallen. De Traverse (varianten 3) is passé. Zoals te verwachten was heeft de provincie de eerste de beste kans aangegrpen om de Traverse te killen.

De provincie accepteert niet dat zij bij scope-wijzigingen toestemming moet vragen aan de Rhedense gemeenteraad zoals gisteren in een door de gemeenteraad aangenomen amendement op de Bok Traverse Dieren was bepaald. De provincie is risicodrager met eigen verantwoordelijkheid en wenst wijzigingen van plannen zelf te bepalen.
Gedeputeerde Staten heeft de BoK Traverse Dieren daarom teruggenomen en de Traverse van de agenda afgevoerd.

Er komt nu waarschijnlijk een inpassingsplan waarmee de gemeente wordt overruled.

Naar verluidt is wethouder op hoge poten het provinciehuis binnengestapt om verhaal te halen. Hij zei dat de Rhedense raad “woest” zou zijn. En dat zal ie zelf ook zijn denk ik.

8 opmerkingen:

  1. Peter (via mail)27 januari 2010 om 22:53

    Beste Theo,

    Volgens mij ga je te kort door de bocht of blog je te snel.
    Ik heb de beraadslagingen ook gevolgd en heb het iets anders begrepen. In de Statenvergadering is besloten dat er nu eerst overleg met de gemeente Rheden plaatsvindt, vervolgens de zaak opnieuw in de betreffende provinciale commissie wordt behandeld en daarna weer terugkomt in een volgende Statenvergadering.
    In feite is slechts (?!) het agendapunt Traverse Dieren van de agenda van vandaag afgehaald, om een volgende keer terug te komen.
    Kortom, de patiënt Traverse Dieren ligt op de intensive care, maar het is m.i. nog te vroeg voor een overlijdensbericht, laat staat voor bijzetting in het graf Hart van Dieren.

    Met vriendelijke groet,
    Peter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Peter,

    De informatie heb ik via sms van statenlid Martijn Leisink ontvangen. We zullen zien of zijn interpretatie klopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maar statenlid Leisink heeft niet gezegd dat de Traverse dood zou zijn. Dat heb je zelf geschreven. Wat er nu gaat gebeuren is dat de provincie een inpassingsplan gaan maken en daarbij meer een eigen lijn trekt. Dat betekent dat er zeker een vierde (betaalbare) variant zal worden onderzocht. Maar variant 3 is daarmee niet uit beeld. In het kader van de MER moeten sowieso meerdere varianten uitgezocht worden. Als variant 3 uiteindelijk toch betaalbaar blijkt, zal dat nog steeds een optie zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klopt Marttijn.
    Het is mijn interpretatie van de informatie die ik via verschilledne wegen krijg. O.a. van jou.
    Variant 3 is volgens de provincie te duur -> er komt een andere variant of helemaal niets maar geen variant 3.
    De variant 3 = Traverse Dieren ->
    Variant 3 morte -> Traverse Dieren morte.
    Dieren had in een moeizaam proces en met de nodige reserves juist voor variant 3 gekozen. VOORNAMELIJK dankzij de Tafel van 10 en de inspanningen in Rheden is de rijksbijdrage behouden. Voor hun Traverse.
    Een andere oplossing dan variant 3 Traverse noemen zet mensen op het verkeerde been en is slechts schijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Blijven vasthouden aan variant 3 in de wetenschap dat deze onbetaalbaar is, juist dat zet mensen op het verkeerde been.

    Gewoon eerlijk wezen: variant 3 is waarschijnlijk onbetaalbaar, maar we gaan het nog wel nader onderzoeken. Variant 4 is ook probleemoplossend en dat wordt ook een volwaardige variant.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat is niet de pointe van mijn opmerkingen.

    Trouwens: Onbetaalbaar????? Relateer dat eens aan jouw eigen opmerkingen over de financiële positie van de provincie.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ronald Haverkamp (via mail)29 januari 2010 om 13:44

    Even een reactie op de reacties van Martijn Leisink.

    Martijn dreigt, net zoals de CDA statenfractie, met een inpassingsplan. Wat mij verbaasd is dat Martijn de BOK dan niet goed gelezen heeft. Daar staat namelijk al in dat er een inpassingsplan komt. Dat vinden wij in Rheden ook heel normaal. Kunnen we tijd mee winnen nadat we de gezamenlijke scoop hebben vastgesteld. Betaalbaar? Ons college blijft roepen dat 3a betaalbaar is en dat er mogelijkheden zijn de 10 mln weg te werken. Heel goed dat ons college en de raad vasthouden aan 3a. Daar hebben we immers draagvlak voor. Daarnaast mogen wij als medefinancier toch ook wel iets vinden van de plannen? Welke amateurs hebben er trouwens voor gezorgd dat de 53 miljoen zeker is gesteld? De raad van Rheden of de Statenleden? Kom op Martijn, dit zijn we niet van jou gewend. Een beete respect voor de locale overheid lijkt me op zijn plek.

    Ronald Haverkamp
    lijsttrekker VVD Rheden

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ronald heeft gelijk want onder meer in artikel 2, lid 6 en artikel 14, lid 14.1 wordt over het 'Inpassingsplan'gesproken. Op mijn blog besteed ik daar aandacht aan.

    BeantwoordenVerwijderen