Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 11 december 2007

Artiesten van het Atelier

Nog even wat ingezoomd op de artiesten van het Atelier.
Ik laat ze hier even de revue passeren.

Gedeputeerde Co Verdaas heeft zich na een wetenschappelijke carrière op besturen gestort. Voordat hij naar de provincie kwam was ie Tweede Kamerlid voor de PvdA.

Hij is in 1996 gepromoveerd op het proefschrift: “Plannen laten zich niet plannen” Eens kijken hoe hij dat in het Atelier heeft toegepast.

Volgens de website van de provincie is het ook een gewone man hoor. Hij heeft een vriendin en hij houdt van frietjes. Hij is weliswaar ongeduldig maar heeft ook een groot inlevingsvermogen. Dus het begrip voor de inwoners van Dieren is alvast gegarandeerd. En hij heeft een vriendin.

Co heeft een paar ware artiesten in zijn stal.

Allereerst is er Peter Kuenzli. Kuenzli was samen met zijn compaan Arie Lengkeek ook betrokken bij de wederopbouw van de wijk Roombeek in Enschede.

Daar zag Peter het licht. Hij ontdekte dat de moderne burger zich niet meer in een hokje laat stoppen. Die moet je volgens Kuenzli de ruimte geven. En niet alles van bovenaf in een blauwdruk tot op de laatste steen vastleggen.

Over Roombeek: "De nieuwe wijk moest passen bij de beelden van de terugkerende bewoners. Dan kun je er niet omheen om deze groep dan ook een centrale rol in de planontwikkeling te geven."

“Urban jazz” noemden Kuenzli en zijn compaan Lengkeek dat. Er zit dus weer "Muziek in het hart van Dieren". Dat belooft wat.

Een andere bekende uit Roombeek is Pi de Bruin. Pi is een bekende archtitect die onder andere de nieuwbouw van de Tweede Kamer heeft ontworpen.

Bij het "googelen" kwam ik ‘n leuk berichtje over Pi tegen.
Pi is een primadonna. De ware kunstenaar.

Hij heeft namelijk ook de stoelen in de Tweede kamer ontworpen. De Partij voor de Dieren had een afbeelding van zo’n stoel gebruikt op haar posters. Daarop zat een kat die kennelijk verantwoordelijk was voor de vernieling van die stoel. Dat schijnt Pi in het verkeerde keelgat te zijn geschoten. Hij claimde dan ook een vergoeding van 1000 euro voor elke keer dat zijn stoel te zien was op de posters van de Partij voor de Dieren! Volgens mij is dat niks geworden maar voor de aardigheid laat ik die poster hier nog even zien. Niet boos worden Pi! Ik mag dat soort acties wel. Die dierenvrienden moeten met hun tengels van jouw creatie afblijven.

Dan is er nog Wim Korf. Wim is meer van de "zakelijken". De man die met zijn laarzen in de modder staat. Hij was onder andere projectdirecteur bij de HSL Zuid/Oost en hij heeft veel politieke bagage. Die moet er natuurlijk voor zorgen dat de Atelieristen met beide benen op de grond blijven.

En tenslotte hebben we Hans Broekman. Hans is actief in de projectontwikkeling. Zijn bureau is betrokken bij een aantal grote infra-projecten. Onder andere bij de A4 bij Leiden. Dat liep overigens niet goed af. Dat plan werd van de zomer nog afgeschoten door de Raad van State. Maar laat ik niet flauw doen. Hij heeft zeer veel ervaring met grote projecten. Bijvoorbeeld met Sijtwende tussen Leidschendam en Voorburg. Daar is de randweg N14 gecombineerd met een tunnel voor openbaar vervoer en woningbouw pal naast de overdekte gedeeltes van de randweg.

En ik kan het toch weer niet laten. Ik vond nog 'n aardigheidje over Co Verdaas.

Co stond vorige jaar ook op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Tweede kamer. Als nummer 39.

Hij had voor zijn kandidatuur enkele mooie oneliners bedacht. Ze zijn algemeen toepasbaar. Dus ook op Hart van Dieren:
We gaan zorgvuldig om met de ruimte: mooi en weloverwogen bouwen.
Mobiliteit is geen luxe: bereikbaarheid is een noodzakelijk recht.
Politiek draait niet om politici, maar om mensen.

En de mooiste wil ik jullie niet onthouden:
Nederland verdient het om trots te zijn op zichzelf!

Heet zijn vriendin toevallig Rita? Dan is het raadsel van de herkomst van Trots op Nederland definitief opgelost. Zo gek is dat nog niet hoor. De PvdA en de VVD ontmoeten elkaar tegenwoordig wel in vreemdere omstandigheden.

Maar alle gekheid op 'n stokje. Het is al bij al een illuster gezelschap. Dat het aan zijn stand verplicht is om met een creatieve en acceptabele oplossing te komen, à raison van maximaal 100 miljoen euro.

Beste lezer. Dat kan toch niet meer mis gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten