Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 11 december 2007

Verdaas komt vandaag met resultaat

Volgens de Gelderlander worden vanmiddag om 1 uur in het gemeentehuis van Rheden de resultaten van Atelier Verdaas gepresenteerd.

Dat is blijkbaar een besloten bijeenkomst want pas aanstaande maandagavond 17 december is er een bijeenkomst in het gemeentehuis waarin de gemeenteraad en de bevolking worden geïnformeerd.

Waarom deze eerste bijeenkomst in beslotenheid moet is mij niet helemaal duidelijk. Zou er misschien eerst nog een keuze worden gemaakt uit door Verdaas aangedragen alternatieven?
Is de stuurgroep nog niet op de hoogte van de uitkomsten? Wat als de uitkomst niet bevalt? Of heeft de stuurgroep zich al bij voorbaat gecommitteerd aan de uitkomsten van deze commissie?
Is de presentatie trouwens alleen voor de leden van de stuurgroep? Uit eerder vrijgegeven verslagen leek de stuurgroepvergadering meer op een Poolse landdag die uit verschillende gedeputeerden, wethouders, adviseurs en ambtenaren bestond. En zitten er nog meer bestuurders aan? Is er pers aanwezig?

Na de presentatie heeft de stuurgroep nog ’n kleine week de tijd om zich voor te bereiden op de voorlichtingsbijeenkomst op maandag de 17e.

In een eerder bericht stond dat Verdaas ook rekening zou houden met de inbreng van bewoners en belangenorganisaties uit het verleden. Ik ben benieuwd.

Een goede en voor iedereen aanvaardbare oplossing is overigens nog maar een eerste stap. Ik ben ook benieuwd naar de manier waarop er vanaf nu met het project wordt omgegaan.

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Hopelijk geldt dat speciaal in dit geval.

Is de gemeenteraad nu eindelijk zo verstandig om een betere controle op het project af te dwingen, om externe toetsing te eisen en om een contra-expertise uit te laten voeren? En laat de gemeenteraad zelf zich vanaf nu bijstaan door externe experts?

Of laat ze zich weer met een kluitje in het roet sturen en is, net als in 2005, de verzekering dat het college van B&W er bovenop zit, voldoende?

Daarnaast moet er schoon schip worden gemaakt met het verleden. Degenen die bestuurlijk verantwoordelijk zijn voor het huidige echèc zullen zich daarvoor moeten verantwoorden.

Is de gemeenteraad bereid om ook de hand in eigen boezem te steken?
Ik wacht daarom maar even af wat er uit de andere lopende onderzoeken naar voren komt.

We zullen eerst maar eens zien wat er vandaag uit de hoge hoed van Co Verdaas en de zijenen komt.

En de stuurgroep lekt graag dus ik verwacht dat er ruim vóór aanstaande maandag al de nodige informatie naar buiten komt.

Ik heb ook nog 'n berichtje klaarstaan over de kunstenaars van het Atelier. Komt vandaag nog.

2 opmerkingen:

  1. Er is vanmiddag om 13.00u in het gemeentehuis van Rheden een persbijeenkomst, waarin de resultaten van Atelier Verdaas en van de interne audit bekend gemaakt zullen worden. Naar verluidt is gisteren pas de pers daarover ingelicht. Ik heb het als Statenlid per toeval gehoord.
    Groeten, Martijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als daar nog iemand bij heeft kunnen zijn hoor ik het graag!!!

    BeantwoordenVerwijderen