Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 6 december 2008

"Deze mensen mogen niet het kind van de rekening worden''

In mei berichtte ik over de plannen voor een glazen overkapping van de A1 en de A10 in de regio Amsterdam. Daar maakten de lokale politici zich sterk voor zo’n overkapping.

Maar minister Camiel Eurlings van Verkeer & Waterstaat vindt zo’n glazen overkapping te duur.

Daarom ging vandaag de complete gemeenteraad van Diemen de straat op. Zij startten een handtekeningenactie om de inwoners te mobiliseren tegen de plannen van Eurlings.

Met de actie wil Diemen voorkomen dat de luchtkwaliteit als gevolg van de verbreding van de wegen en de toename van het verkeer verder verslechtert.

De gemeente Diemen gaat daarvoor 13.500 kaarten onder de bevolking verspreiden. Op de kaarten staat een foto van Camiel Eurlings met een uitspraak die Eurlings zelf in Diemen deed: “Deze mensen mogen niet het kind van de rekening worden''

Ik heb hier in Rheden nog geen voltallige gemeenteraad op straat gezien om bijvoorbeeld de petitie voor de Traverse Dieren uit te venten en te laten ondertekenen. Dan heb ik het nog niet eens over overkapping van de A12. Ik wil de raad niet tekort doen hoor. Veel raadsleden vinden dat de Stichting Duurzame A12 meer steun verdient maar ik had graag wat meer passie gezien. Maar misschien komt dat nog.

Kennelijk heerst er in de regio Amsterdam een andere politieke mentaliteit. Daar laten politici echt zien dat zij het daadwerkelijk opnemen voor hun bevolking en dat zij actief de bevolking bij hun plannen betrekken.

De ideeën voor overkapping van snelwegen komen oorspronkelijk uit de koker van d e Stichting Duurzame A12 met haar plan voor overkapping van de A12 tussen Velperbroek en Waterberg. Hopelijk heeft de Diemense actie succes. Dat zou ook een impuls aan de overkappings-plannen van de A12 geven.

Maar ja..daar is nog wel meer voor nodig. Het wordt tijd dat de gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal zich eens laten zien.

Of vinden die het allemaal wel best zo?

Ga naar het Dossier Duurzame A12 voor meer artikelen over de overkapping van de A12.

Zie de artikelen in de Telegraaf, Algemeen Dagblad en de Gelderlander over de Diemense actie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten