Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 26 mei 2007

Casa Intermezzo - Gerechtigheid

Gefeliciteerd bewoners van Casa Intermezzo!
Het klimaat in de Casa moet vóór 1 augustus zijn verbeterd. Als Innoforte verstandig is dan geeft zij onverwijld gevolg aan de uitspraak van de rechter en voert zij met de hoogste spoed deze maatregelen uit.
Hopelijk doen zich in tussentijd geen extreme weersomstandigheden voor.

De rechter beveelt Innoforte om op straffe van een dwangsom van € 3.000,- per dag met een maximum van € 100.000,- voor 1 augustus 2007 afdoende maatregelen te nemen. Dat bedrag is weliswaar minder dan het door Insula Dei geëiste half miljoen maar toch nog een flinke stok achter de deur.

Op de kamers die Insula Dei heeft gehuurd moeten thermostaten en lexaankappen (plastic kappen over de fancoilunits)worden geïnstalleerd. Uit een eerder gehouden proef is gebleken dat die maatregelen een deel van de klachten zullen verhelpen.
Verder dienen afdoende maatregelen te worden genomen tegen te hoge temperaturen in de gangen, tegen de harde rukwinden die door de buitenluchtroosters naar binnen dringen en tegen de geluidsoverlast die wordt veroorzaakt door het dichtslaan van de buitenluchtkleppen.
Omdat de zomermaanden voor de deur staan doet de rechter de aanbeveling om voorrang te verlenen aan de maatregelen die het te ver oplopen van de temperatuur voorkomen.

Voorlopig moeten we het daarmee doen. Insula Dei eiste dat Innoforte binnen twee weken maatregelen zou nemen. De rechter gunt Innforte echter meer tijd. Gezien de huidige stand van zaken logisch maar er dient wel voortvarend te worden gehandeld.

Ed Cools van Innoforte betreurt nog altijd dat Insula Dei een kort geding heeft aangespannen en dat Innoforte steeds de problemen samen had willen oplossen.

Hij heeft daarvoor ruimschoots de tijd gehad.
De problemen werden al vanaf de ingebruikname van de Casa onderkend. Zowel door de gebruikers als door Innoforte.

Een citaat uit het vonnis daarover “Vanaf de aanvang van het gebruik van het gehuurde ondervinden de bewoners en het personeel van Insula Dei overlast in de klimaatvoorziening van het complex en geluidsoverlast van de buitenluchtkleppen. Insula Dei heeft Innoforte vanaf september 2006 van die klachten op de hoogte gesteld.“

En bij de staat van oplevering van 28 november 2006 werd geconstateerd:
”Grootste knelpunt blijft de klimaatbeheersing. Er ontbreekt een aantal thermostaten van kantoren die gebruikt zijn voor units van de appartementen, ook zijn er nog een aantal thermostaten die niet of niet goed functioneren. Daarnaast is de ‘tocht’problematiek in de appartementen nog niet verholpen evenals het probleem dat bij harde buitenwind dit binnen duidelijk voelbaar is.”

Innoforte heeft dus het geluk dat de rechter heeft besloten om Innoforte meer tijd te gunnen. Ze heeft nog een week of negen.
Ik neem dan ook aan dat Innoforte eieren voor zijn geld kiest en de maatregelen als de donder uitvoert. Voor de bewoners hoop ik dat al ver voor augustus het klimaat in de Casa is verbeterd. Niet alleen voor de cliënten van Insula Dei maar voor alle bewoners van de Casa. Dit laatste is overigens nog een aandachtspunt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten