Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 10 februari 2008

Ada Boerma's plagiaat op het web (7)

Op Valentijnsdag, donderdag 14 februari, heeft de Maasdrielse gemeenteraad de eerste mogelijkheid om Ada Boerma officieel op haar gedrag aan te spreken.

Ada Boerma is de burgemeester, de eerste burger van een gemeente. En die heeft een voorbeeldfunctie. En als de burgemeester die voorbeeldfunctie aan haar laars lapt dan heeft het hoogste bestuursorgaan van die gemeente, de gemeenteraad, de plicht om in te grijpen en de burgemeester ter verantwoording te roepen.

Ada Boerma heeft zich met haar optreden tot het lachertje van de burgmeestersklas gemaakt, ze heeft schade toegebracht aan de goede naam van Maasdriel en ze heeft de burgers van Maasdriel voor het lapje gehouden.

De tekenen wijzen er echter op dat niet Ada Boerma op het matje wordt geroepen maar wel VDD-raadslid Cees Sips. Hij is in de ogen van een deel van zijn collega’s de schuldige. Hij had niets over Ada’s gedrag mogen zeggen en zij willen de boodschapper hangen. En het CDA, de vereniging van ridders van normen en waarden, loopt daarin voorop. Maar dat zal die “volksvertegenwoordigers“ niet glad zitten.

Deze burgemeester moet weg. Niet alleen voor wat ze Maasdriel en de inwoners van Maasdriel aandoet maar ook omdat ze de geloofwaardigheid van het ambt van burgemeester op het spel heeft gezet. Ada Boerma is het plagiaat blijven ontkennen. Dat maakt haar onwaardig voor dit ambt.
En dat is niet alleen een lokale aangelegenheid maar dat raakt het belang van
alle burgemeesters in Nederland en van alle politieke ambtsdragers.

Vandaag komt weer een landelijk bekende, druk bezochte, weblog aan het woord.
Klik hier om te lezen wat weblog Retecool van Ada’s plagiaat vindt. De commentaren zijn ook hier weer niet al te vleiend voor Ada.

Onderstaand een foto van weblog Retecool en het artikel over Ada.
Klik op de afbeelding om te vergroten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten