Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 11 juni 2008

Goederentreinen om Arnhem?

Gisteren meldde de Gelderlander dat Arnhem de goederentreinen uit de stad wil weren. De Arnhemse wethouder Sander van Bodegraven wil daarvoor studie laten doen naar een nieuw goederenspoor om de noord-kant van de stad heen.

Hoe hij zich dat voorstelt en hoe dat tracé dan zou moeten lopen laat hij in het ongewisse. Wel zegt hij er in een adem bij dat de buren (de gemeente Rheden) er niet blij mee zullen zijn.

Uit zijn opmerkingen maak ik op dat dat noordspoor dan zou moeten aantakken tussen Velp en Rheden. De spoorlijn zou dan ten noorden van Velp en Rozendaal naar de groene wig tussen Velp en Rheden moeten gaan en daar aansluiten op bestaand spoor.

Ik kan me nauwelijks voorstellen dat het luchtballonnetje van van Bodegraven serieus bedoeld is. De opmerkingen van van Bodegraven waren kennelijk bedoeld om insprekers die hun zegje kwamen doen in de Arnhemse raadscommissie te paaien. Maar je weet maar nooit dus alertheid blijft geboden.

Als hij persé de goederentreinen uit de stad wil weren dan zou hij beter andere voorstellen kunnen doen.

Bijvoorbeeld het opnieuw bespreekbaar maken van de Noord-Oostelijke verbinding over het oorspronkelijk geplande tracé door de Achterhoek.

Of studie laten doen naar een spoorlijn voor goederen- én personenvervoer tussen Arnhem en Apeldoorn langs de A50. Dat kan ook om de noordkant van Arnhem heen. Afgezien van de vele milieubezwaren die trouwens ook voor het Bodegraven-idee gelden zou dat de regio economisch gezien meer ten goede komen.

Als ex–raadslid van Rheden weet van Bodegraven heel goed dat wij in onze gemeente al genoeg te stellen hebben met het spoor. Hij doet er beter aan zijn krachten te wijden aan Rijnboog en het bijkans mislukte Stationsproject dan ons in Rheden met deze ideeën de stuipen op het lijf te jagen.

Laat die grapjes voortaan achterwege Sander, wil je?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten