Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 15 oktober 2009

Kennedylaan duikt onder het spoor door

Het is alsof de duvel er mee speelt. De ene dag beklaag ik me erover dat Velp stiefmoederlijk wordt behandeld en twee dagen later komt wethouder Hans Elsenaar met de boodschap dat er een spoorviaduct in de President Kennedylaan wordt gebouwd voor 13,61 miljoen euro.

Da’s nog ‘ns service Hans!

Dat zijn overigens de miljoenen die ProRail al een aantal jaren op de plank had liggen in ruil voor de sluiting van twee overgangen in Velp. Kennelijk vinden ProRail en het gemeentebestuur het nu tijd om hiermee op de proppen te komen.

De Gelderlander maakt er trouwens een potje van. Die draait de zaak om. Die heeft het over een spoortunnel die onder de President Kennedylaan wordt doorgeleid. Op de website staat letterlijk “Onder de President Kennedylaan in Velp komt een spoortunnel”. Het is juist andersom beste Gelderlander: de Kennedylaan duikt onder het spoor door.

Het plan voor het viaduct zal nog de nodige discussie opleveren. ProRail stelde die 13,61 miljoen enkele jaren geleden beschikbaar onder de voorwaarde dat er twee spoorovergangen zouden verdwijnen. Dus er moet buiten de Kennedylaan nóg ‘n andere overgang verdwijnen. De overgang bij Biljoen komt daarvoor als eerste in aanmerking. Daar zal de fietsersbond niet blij mee zijn.

En hoe zit het met de gevolgen voor de leefbaarheid? Geluid en trillingen….? Het lijkt er ook op dat ProRail hiermee wil voorsorteren op de uitbreiding van het aantal goederentreinen en het opnemen van de IJssellijn in het Basisnet Spoor voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Laten we alle aspecten daarom vooral heel zorgvuldig onder de loep nemen. Kijken wat dit voor gevolgen heeft.

Een prima bespreekpunt voor de Rhedense Spoorconferentie! De brief van Geen Noordtak Velp daarover stond op de agenda van de raadsvergadering van 29 september. Daar krijgen we dus binnenkort een antwoord op. Beste Hans, maak daar eens haast mee wil je? En geen schijnbewegingen dit keer.

Dan kunnen we aan de slag!

2 opmerkingen:

  1. Hoy Theo,

    Mooi bedacht de tunnel onder het Spoor.

    MAAR.
    Automobilisten zitten warm en droog. Voetgangers en fietsers staan in de regen en de kou,bij slecht weer.Ook zij hebben geen zin om lang te wachten.

    Automobilisten moeten zich ook gedragen zoals het hoort,net als voet-en fietsgangers,

    Wat mij en vele anderen in elke winter opvalt is. Wegen voor auto's worden optijd gereinigd en gestrooid in de winter. Maar weer moeten de fietsers en voetgangers door de troep en gladheid.

    Weet zeker dat veel mensen over deze tunnel mopperen,maar niet reageren.

    DUS:Voetgangers en Fietsers mopper niet thuis of met de buren,maar reageer naar hen die dit bedacht hebben. Dat kan pas helpen.

    Want ook bij de Spoorovergang in de Emmastraat en anderen zal een wachttijd komenen moet men geduld hebben.

    Ook op de President-Kennedylaan is heus wel plaats voor voetgangers en fietsers,die paden liggen er nu toch ook?

    Wie.Owie reageert hier op? Wie heeft een beter of NOG beter plan?Geef dit door aan de Gemeente en ProRail.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Belachelijk hoe er altijd in alles Velp vooruit wordt geschoven terwijl zij qua ligging tegen Arnhem aan zitten. De gemeente Rheden begint in Velp en eindigt in Laag-Soeren maar alle faciliteiten heeft eerst Velp en dan een tijd niets en komt Dieren aan de beurt of het komt niet.
    Velp heeft relatief veel meer brievenbussen als Dieren "Het Rhedens"met Havo VWO, het gemeentebinnenbad komt waarschijnlijk in Velp, de dokterspost, de weekendapotheek waarschijnlijk de bilbiotheek komt er. Een Velpenaar is nl. niel gewend om zijn dorp uit te gaan voor faciliteiten en inwoners van een ander dorp is er wel aan gewend. Dat is het hele beleid van de gemeente Rheden nl. dat de andere kernen betalen om in Velp alle faciciteiten te creeren en de bewoners van Rozendaal lekker gratis te laten meeliften. Bijv. het gemeentebuitenbad en binnenbad is voor mensen met kleine kinderen, mensen zonder auto onbereikbaar vanuit Dieren terwijl inwoners Velp/Rozendaal het kunnen fietsen. Nu weer het spoor ondertunnenelen in Velp het eerst en over Dieren wordt niet meer gesproken. Ja wie heeft de meest machtige inwoners??? Ik weet het wel!!!!

    BeantwoordenVerwijderen