Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 17 januari 2010

Jorine Dirks

Door: Joop Zijlstra

Reactie op interview Jorine Dirks (SP) in de Regiobode van 13 januari 2010.

De SP: ‘De straat is van ons’.

Ook mevrouw Jorine Dirks heeft geen telefoon. Haar naam staat niet in het telefoonboek. Haar adres is mij, mede-Ellecommer, zelfs onbekend.Onbereikbaar is ze of ik moet het Stedelijk Gymnasium Arnhem proberen.

De straat is van haar, zegt ze. Ze bedoelt natuurlijk van ons allen, maar voor ons heeft mevrouw Dirks hem al geplaveid met goede voornemens. Het interview stemt verder toch hoopvol.

Op één punt na. Het is te hopen dat de SP niet haar zin krijgt met de verlaging van de vergoeding van gemeenteraadsleden. De vergoeding is nu al gering, veel te laag om eerlijk te zijn. Tenminste als men zijn werk goed doet en er niet de kantjes vanaf loopt. Daaraan kan men inderdaad soms twijfelen. Bovendien, ervaringsfeit, er is sowieso tijd tekort.

Een raadslid zou eigenlijk fulltime moeten opereren. Meer nog, hij zou hulptroepen tot zijn beschikking moeten hebben, te betalen uit een ruime fractievergoeding. Wat de gemeente nodig heeft zijn kritische volgers van het Collegebeleid. Wees géén gelovigen in de grote daden van B&W.

Een burgemeester wil dan wel op een godin lijken, bovenaards, evenals haar medecollegeleden. Dat is de propaganda in de ‘begrotingskrant’. (En dan te weten dat de werkelijkheid heel anders is.) De collegeleden zijn eerder vagabundi (uw latijn, mevrouw Dirks). Ga hun gangen na, veel beter dan tot nu toe.

Loop niet te hoop, SP, inzake de vergoedingen. Haal ook het republikeinse standpunt maar liever terug in het partijprogramma. Hoe kan het dat de meerderheid van de kamerleden, persoonlijk, het erfelijke koningsschap uit de tijd vindt en men daarentegen in de kamer nog hoera, hoera, hoera roept? Kijk er en passant eens naar wat de externe deskundigheid, beter nog, de externe ‘deskundigheid’ aan het College kost (d.w.z. aan ons, burgers, inwoners van de gemeente).

U verstaat het woord labor. Wij kennen het als labeur. Een hele klus. Want dat is het raadswerk, als men het niet laat bij schone, maar loze woorden. Succes, mevrouw Jorine Dirks, u hebt het voordeel van mijn twijfel. Alleen even telefoon en adres om het bovenstaande toe te sturen.

Joop Zijlstra Ellecom.

1 opmerking:

  1. Beste mede-Ellecommer Zijlstra, mijn gegevens vindt u hier:
    http://rheden.sp.nl/bestuur.shtml

    Vr. groet, Jorine Dirks

    BeantwoordenVerwijderen