Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 8 februari 2010

Ineke van Gent

Vandaag was het de beurt aan GroenLinks-kamerlid Ineke van Gent. Zij treinde van Deventer naar Arnhem. Onderweg liet zij zich door vertegenwoordigers van belangenverenigingen langs de IJssellijn informeren over de plannen van "Den Haag" om de IJssellijn in te zetten als Noordtak voor de Betuweroute.

Onderstaand een verslagje van Arnoud Scheltema (Rhedens Dorpsbelang) en
Thea Hiemstra (Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking) over de het treinreisje met Ineke van Gent.
----
Vandaag 8 februari geboemeld met Groen Links van Deventer naar Arnhem.

Ineke van Gent (GL Tweede kamerlid en lid vaste commissie Verkeer en Waterstaat en VROM), Harriet Tiemens (GL wethouder gemeente Rheden) en Renske Waardenburg (Provinciale Staten), pers en vele anderen waren van de partij.

Na veel laatste-moment-voorbereidingen van Janny Stijntjes en Henk Derks zijn we, Thea Hiemstra en Arnoud Scheltema, met boven genoemde afvaardiging, in de trein gestapt om tijdens de reis, op ieder station langs de IJssellijn, een lid van de daar gehuisveste belangenvereniging de kans te geven de spoorproblematiek op aanschouwelijke wijze duidelijk te maken.

Naast de door Ineke van Gent zelf gemaakte aantekeningen ging ze naar huis met een hand-out waarin de knelpunten door de belangenverenigingen waren gebundeld.

Het verliep in een zeer gemoedelijke en open sfeer. De spreektijd per belangenvereniging was kort maar toonde draagvlak, betrokkenheid en gedrevenheid.

Met de aangereikte informatie kan het door GL gekozen standpunt, van niet gewenste goederentreinen, verder worden onderbouwd.

Dit alles werd zeer gewaardeerd en onder de belofte dat we elkaar in de gaten zullen houden ging het gezelschap uiteen.

Dank aan alle betrokkenen en de geleverde inzet en in het bijzonder de initiatiefnemer Pieter Groenewoud, raadsvolger GL.

Dank ook aan Prorail die voor een aangenaam tarief deze vergaderlocatie ter beschikking stelde (al waren de gangpaden wat smal).

Wij zijn er van overtuigd dat onze boodschap op duidelijke en aangename wijze is overgekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten