Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 3 april 2008

Privacy

Het CBP (College Bescherming Persoonsgegevens) liet gisteren weer eens van zich horen. Persoonsgegevens op internetloketten van de overheid vormen een potentieel risico voor burgers. Daarom heeft ze richtsnoeren voor diezelfde overheid ontwikkeld.

Een mooie gelegenheid om eens stil te staan bij privacy. Hoe gaat u daar mee om? Wat vindt u ervan?

In dit electronische tijdperk worden op grote schaal gegevens over u vastgelegd. U wordt gevolgd door politie en justitie via camera- en verkeerstoezicht. Uw medische gegevens worden op verschillende plaatsen vastgelegd en komen binnen enkele jaren in een elctronisch dossier.U heeft een burgerservicenummer dat door allerlei overheids- en (semi)-publieke instanties wordt gebruikt om u te identificeren en om gegevens over u op te slaan. Commerciƫle bedrijven leggen via klantenkaarten vast wat u uitgeeft en wat uw smaak is en wat uw voorkeuren zijn. Als u naar de Verenigde Staten vliegt dan zijn uw gegevens ook aan de overkant van de grote plas bekend. Internet- en telecomproviders zijn verplicht om gegevens langere tijd te bewaren etc...

Denkt u wel eens na over uw privacy? Vindt u het wel best of maakt u zoch zorgen? Is het nodig voor de veiligheid? Maar verhoogt het dan ook uw gevoel voor veiligheid? Is het volgens u de laatste jaren veiliger geworden?

Waar ligt de grens? Als iemand vraagt naar uw salaris, uw medische gegevens?

Neem ook eens een kijkje op de website van het College Bescherming Persoonsgegevens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten