Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 7 december 2009

Goed nieuws: CDA bezoekt Velps spoor

Aanstaande zaterdag 12 december zal een delegatie van het CDA bestaande uit leden van Provinciale Staten en en de Rhedense gemeenteraad het spoor in Velp bezoeken.

Er wordt een bezoek gebracht aan de spoorbocht en een wandeling langs de spoorlijn gemaakt.

Joop de Ruiter van Spoorbocht Station Velp zal de delegatie ontvangen. Het bezoek wordt afgesloten bij Gerard de Kuijper van Geen Noordtak Velp.

1 opmerking:

  1. We moeten het misschien als goed nieuws beschouwen denkt het CDA. Warempel ook het CDA gaat zich met het spoor bezighouden. Er komt een bezoek aan de spoorbocht en een wandeling langs het spoor. Het heeft allemaal te maken met de enorme overlast door treinen die inwoners langs en/of in de omgeving van het spoor 24 uur per dag ondervinden, dit al zonder de te verwachtte toename. Protesten zijn meer dan terecht!
    Wat gaat het CDA werkelijk doen als er meer treinen komen doordat politiek Den Haag nog steeds geen ‘Noordelijke aftakking’ wil?
    Graag herinner ik het CDA aan een fameuze uitspraak van toenmalig wethouder en lijsttrekker Els van Hout in zalencentrum ‘Ons Huis’ in het dorp Rheden tijdens het tweede verkiezingsdebat in februari in aanloop naar de verkiezingen maart 1998.
    Els van Hout deed de ferme uitspraak: ‘Als er meer treinen door onze gemeente gaan rijden ga ik op het spoor zitten’!
    Toen in Velp bij het station een spontane actie werd gehouden en treinverkeer is stilgelegd, stond het CDA waaronder Els van Hout niet op het spoor maar liep op het perron te kijken af en toe als een braaf hondje stilstaand.
    Nu stoere Els er niet meer is verwacht ik ook van de CDA fractie en hun wethouder(s) dat als er meer treinen komen alles in het werk wordt gezet door zeker met de kond op het spoor te gaan zitten om treinverkeer stil te leggen en te houden totdat de Noordelijke aftakking er is. Ben heel benieuwd of ze dan doen wat toen in een volle zaal overduidelijk door ijzeren Els is uitgesproken.
    Hiermee breng ik het CDA vroegtijdig op de hoogte van een eerdere uitspraak door een van hun bestuurders, zo kunnen ze niet doen of ze niets weten want zo gaat het vaak in de politiek.
    Wim Pieper

    BeantwoordenVerwijderen