Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 7 december 2009

Mailen over Riviersteen (2)

Dhr. Idema dringt er in een mail aan de raadsleden op aan om het B&W-voorstel over Riviersteen af te wijzen.

=========
Geacht raadslid,

Hierbij wil ik u aanspreken op uw taak als raadslid om de belangen van onze gemeente en zijn inwoners te behartigen.

De Raad heeft destijds een motie aangenomen in het kader van een mogelijke ontwikkeling van het Riverstone-terrein. Een van de uitgangspunten daarbij was: de presentatie van een uitgewerkt groenfonds gelijk met de presentatie aan de Raad van het te verkiezen ontwerp. Tijdens de informatieve raadsvergadering op 1 december jl. is gebleken dat er voorlopig geen zicht is op een groenfonds. Daarmee wordt niet aan uw motie voldaan en behoort u dus niet in te stemmen met het voorliggende B&W-voorstel.

Er bestaan diverse open einden bij het voorliggende B&W-voorstel, op grond waarvan het onverantwoord is om met het voorstel in te stemmen. Dat betreft niet alleen het voorgaande, maar in elk geval ook:

* De onduidelijkheid over de financiële haalbaarheid van het voorstel. Bij de presentatie van de twee modellen met elk drie varianten op 2 september jl. heeft de projectontwikkelaar expliciet aangegeven en in de brochure verwerkt dat de Groene variant alleen haalbaar is met een financiële bijdrage van de gemeente of provincie. Het B&W-voorstel wordt thans echter als financieel wel haalbaar bestempeld. Het is niet duidelijk hoe dit is onderbouwd. Passantenhaven en recreatieve voorzieningen waren al geschrapt in de Groene variant van 2 september. Het is niet aanvaardbaar dat over een wezenlijk anders geschetste financiële situatie geen onderbouwing
beschikbaar is.

* De door opmerkingen vanuit B&W gecreëerde onduidelijkheid over een mogelijke verdere ontwikkeling, uitbreiding, van de Groene variant.

* De onduidelijkheid over het aantal te bebouwen m3 voor woningen inclusief gebouwde voorzieningen.

Voor zover ik weet bestaat er op dit moment voor het plan Riverstone geen draagvlak van betekenis bij inwoners van onze gemeente en bij maatschappelijke organisaties / belangenorganisaties. Mogelijk heeft dit - naast de veelgenoemde aspecten rondom groen en natuur - ook te maken met het gegeven dat het er niet naar uitziet dat de door de ontwikkelaar beoogde bebouwing bijdraagt aan de leniging van de woningbehoefte van de inwoners van onze gemeente.

Bij de invulling van uw verantwoordelijkheid in de lopende discussie betreffende Riverstone kunt u laten zien of u het korte termijn belang van een derde partij(ontwikkelaar) stelt boven het lange termijn belang van Rheden en zijn inwoners. Bebouwing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten