Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 31 oktober 2009

20 november: Spoorbezoek Charlie Aptroot

De VVD Rheden organiseert op 20 november 2009 een werkbezoek met Tweede Kamerlid Charlie Aptroot. Onderstaand een deel van de tekst van de uitnodiging en het volledige programma.
------
De fractie van de VVD in de gemeente Rheden organiseert op 20 november 2009 een werkbezoek met Tweede Kamerlid Charlie Aptroot. Onderwerp van het werkbezoek is de leefbaarheid langs de IJssellijn (Spoor Arnhem-Zwolle). Aptroot is VVD - woordvoerder Verkeer en Vervoer in de Tweede Kamer.

Steeds meer ontwikkelingen duiden erop dat de bezetting van de bestaande spoorlijn in de Rhedense dorpen in de toekomst flink zullen toenemen. Het meest verregaande scenario op dit moment is dat er vanaf 2020 per etmaal 100 extra treinen over het bestaande spoor zullen rijden.

De fractie van de VVD wenst deze ontwikkeling niet zonder slag of stoot te accepteren. Wij hebben daarom in maart 2009 een motie ingediend om de leefbaarheid langs de IJssellijn te verbeteren. De motie is aangenomen en houdt in dat ons college samen met andere overheden een sterke vuist moet maken richting Den Haag, om de leefbaarheid langs het spoor aan te pakken. Uiteraard is hierbij het uitgangspunt dat wij de toename van het aantal goederentreinen over het bestaande spoor door de Rhedense dorpen met kracht zullen bestrijden.

Tijdens het werkbezoek zullen wij met verschillende belangenorganisatie uit de dorpen een wandeling maken langs het spoor. Hierbij zullen de onderwerpen trillingen (scheuren in huizen), geluidsoverlast, snelheid, barrièrewerking en veiligheid aan de orde komen. Maar ook kunnen we aan Aptroot laten zien hoeveel van onze inwoners zo dicht langs het spoor wonen.

Programma.
09:15 Verzamelen bij de voorzitter van de belangenvereniging ‘’Geen Noordtak Velp’’, de heer Gerard de Kuijper, Noorder Parallelweg 14, Velp.

09:30 Openingswoord door Ronald Haverkamp, fractievoorzitter VVD Rheden.

09:30-11:30 Wandeling langs het spoor. Bezoek van enkele woningen.
Tijdens deze wandeling zullen wij diverse woningen van binnen bekijken en de verdere problematiek zoveel mogelijk zichtbaar/voelbaar maken.

11:30-12:30 Inbreng belangenorganisaties. Welke problemen kennen de verschillende dorpen Voor dit werkbezoek worden ook belangenverenigingen uit andere dorpen uitgenodigd. Wij willen deze graag de gelegenheid geven hun eigen inbreng te presenteren. Deze presentaties zullen vanaf 11:30 uur plaatsvinden bij:

Kook&Barbecue Business
www.kookenbarbecue.nl

Bezoekadres:
Markweg 11, (Industrieterrein De Beemd)
6883JL Velp (GLD)
T. +31(0)26 370 0027

12:30-13:30 Lunch.
Tussen 12:30 en 13:30 uur zullen we afsluiten met een biefstuklunch. Na een uurtje zitten (presentaties tussen 11:30-12:30)) gaan we deze zelf bereiden.

13:30 Afsluiting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten