Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 18 februari 2009

Politiek Rheden op Twitter


Politiek Rheden zit nu ook op Twitter.

Via Twitter kun je korte berichtjes (maximaal 140 tekens) publiceren. Zo’n berichtje wordt een “tweet” genoemd. In korte tijd is deze manier van communiceren razend populair geworden. Het wordt al door miljoenen mensen gebruikt.

De Gelderlander experimenteert sinds een paar dagen met Twitter. Dat maakte mij nieuwsgierig en ik wil toch ook 'n beetje met de tijd meegaan.

Geinig medium. Ik heb voor Politiek Rheden ook een account aangemaakt en de eerste “tweets” geplaatst. Je kunt zowel via de computer (internet) als via de telefoon berichtjes plaatsen. De telefoon laat ik nog maar even achterwege. Ik wil eerst weten wat dat gaat kosten. Dus heel veel berichtjes zullen er nog niet op de Twitter-editie van Politiek Rheden geplaatst worden. Alleen als ik achter de computer zit en tijd heb.

M’n kinderen SMS-ten al jaren geleden met hun vrienden over de meest eenvoudige dingen. Vooral de vragen “Waar ben je nu?” en “Wat ben je aan het doen” waren populair.

Twitter is gebaseerd op de simpele vraag "Waar ben je nu mee bezig?”. Maar je kunt natuurlijk allerlei andere berichtjes maken. De Gelderlander gebruikte het van de week bijvoorbeeld om verslag te doen vanuit de rechtszaal. Het geeft mensen het gevoel dat ze er bovenop zitten. Veel mensen willen nu eenmaal graag weten wat iemand anders op dit moment aan het doen is en wat er op dit moment gebeurt.

Nuttig? Zeker wel voor die Amerikaanse student die dankzij Twitter vrij kwam uit een Egyptische gevangenis.

Ik vind het in ieder geval leuk. Althans nu nog. Mensen zijn en blijven nieuwsgierig. Ik ook.

Kijken of het aanslaat. Laat me even weten wat u er van vindt. Mag natuurlijk ook via Twitter.

In het videofilmpje wordt uitgelegd waar Twitter voor bedoeld is en hoe het gebruikt kan worden. Onder het filmpje kunt u de ondertiteling op Nederlands instellen. (selecteer: Dutch;Flemish[100%].

Geen opmerkingen:

Een reactie posten