Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 12 april 2009

Geen vergunning

Op 8 april richtte Joop Zijlstra onderstaande brief aan de gemeenteraad van Rheden.

Door: Joop Zijlstra

‘Sloopbedrijf Visser bouwt overkapping zonder vergunning.’
Een gemeenteopzichter heeft de bouw stilgelegd.

Dat is goed. Men mag zo niet handelen zonder vergunning.
Maar wat te doen als de gemeente zelf handelt zonder vergunning.

Containers van de gemeente staan op terrein van RiverStone,zonder vergunning. Reclamebouwwerk van de gemeente daar langs de snelweg: geen vergunning, noch voor het bouwwerk,noch voor de reclame. (Rijkswaterstaat verbiedt dat uitdrukkelijk.)

Wanneer komt daar de opzichter langs? Een brief daarover haalde niets uit. De gemeente heeft bij Visser kilo’s boter op het hoofd!

‘Quod licet Iovi, non licet bovi.’ Blijkbaar is het aan de gemeente wel toegestaan tegen de regels te handelen. Visser mag het niet!

Gemeenteraadsleden, let toch eens op.

Joop Zijlstra,
Ellecom.

Noot Theo Kooijmans:
Quod licet Iovi, non licet bovi = Dat wat Jupiter is toegestaan, is niet aan elke stier toegestaan = niet iedereen is gelijk.

Degene die bovenaan in de hiërarchie staat heeft meer rechten dan iemand lager op de hiërarchische ladder.
Ofwel..diegene denkt hoger te staan en denkt meer rechten te hebben.
Ofwel..de arrogantie van de macht.

3 opmerkingen:

  1. En hetzelfde geldt natuurlijk voor het illegale parkeren op Nimmer Dor, waarbij de gemeente het klaarblijkelijk niet nodig vond de gangbare procedure te doorlopen en gemakshalve koos voor een gedoogbeleid. Een brief waarin de Stichting NimmerdorNee verzocht tot handhaving werd domweg niet beantwoord...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaja Bob, je begrijpt het nog steeds niet hè!? De gemeente staat immers boven de wet. Dan mogen B&W toch de regels aan hun laars lappen!?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sommige ambtenaren lijken inderdaad op dit standpunt te staan. Het is natuurlijk uitermate verwerpelijk als de gemeente met enkele lokale belanghebbenden een pragmatische deal sluit omdat dat haar het beste uitkomt en vervolgens de formele procedures links laat liggen. Door deze wijze van handelen wordt mensen immers de mogelijkheid tot het maken van bezwaar ontnomen. Bovendien heeft Joop Zijlstra volledig gelijk wanneer hij beklemtoont dat de gemeenteraad in dit soort gevallen haar controlefunctie dient te vervullen. Ook heeft hij een punt als hij stelt dat de huidige raad deze taak vaak niet naar behoren vervult.

    BeantwoordenVerwijderen