Klik op de foto om te vergroten |
Ook het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap betaalt blijkbaar graag mee aan het particuliere parkje van de stichting Twickel.
Onder Cultuur valt ook de geschiedenis van het parkje. Men koestert de gedachtenis aan een beroemde vacantiebewoner van Hof te Dieren.
Berucht is daarvoor een beter woord, want bedoelde bewoner, stadhouder Willem III, was betrokken bij de moord in 1672 op de gebroeders Jan en Cornelis de Witt. (De eerste was Raadpensionaris, hoogste ambtelijke post van de Republiek der Nederlanden)
Zij werden gelyncht door het gepeupel op aanstichten van een protegé van de stadhouder die hem als dank ook voorzag van een levenslang jaargeld. Dat is ook goed om te weten voor de toekomstige bewoners van het parkje.
Hof te Dieren blijft voor het overige ondanks herhaaldelijke verzoeken, ook vanuit de gemeenteraad, niet vrij toegankelijk voor bezoekers uit Dieren en omstreken.
Laat het Ministerie van O.C.W zich niet onbetuigd, ook door het Ministerie van Landbouw wordt subsidie verstrekt, en wel via plan ‘Traverse Dieren’ voor de verlegging van de N348 naar het spoor (voor 'ontsnippering'), terwijl het bestuur van de gemeente Rheden de Doesburgsedijk zal gaan afsluiten ten gerieve van genoemd parkje.
De stichting Twickel meldde onlangs nog dat het verkeer op de dijk de historische muur om het parkje bedreigt. De muur zou kunnen verschuiven, ja, bezwijken onder de druk van het verkeer.
(Datzelfde gemeentebestuur staat tegelijkertijd overigens ook toe dat de N348 door de voortuinen wordt geleid van de huizen aan de Burgemeester Willemsestraat 2 t/m 6.)
Joop Zijlstra, Ellecom
Goed dat het park gesloten blijft. Anders heb je daar dezelfde ellende met de jeugd als in het carolinapark.
BeantwoordenVerwijderen