Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 9 juni 2013

Attent wwz en de SP: Een interessante relatie!

Afgelopen week publiceerde Abvakabo FNV de Top50-ranglijst grootverdieners in de ouderenzorg. Gisteren, 8 juni 2013, publiceerde Abvakabo FNV het restant van het rapport, de ranglijst van de 50 meeste winstgevende ouderenzorginstellingen van Nederland. Attent wwz (hoofdkantoor in De Steeg) komt daar ook in voor. De zorginstelling staat met een winst in 2012 van 1.992.805 euro nog net in de top50 van meest winstgevende ouderenzorginstellingen. 

Nieuwsgierig van aard als ik ben heb ik er even de jaarrekeningen 2012 van Attent en in een moeite door ook die van Innoforte bijgepakt.  Innoforte deed het eveneens goed met een bedrijfsresultaat van 620.918 euro.

Allemaal niks mis mee zou je zeggen. Een gezonde bedrijfsvoering hoort erbij. Nu wil het geval dat de lokale SP op dit moment een campagne voert tegen de bezuinigingen die volgens de partij door Attent wwz worden doorgevoerd. 




De SP schrijft:


“De SP-afdelingen Rheden, Doesburg, Arnhem en Overbetuwe hebben signalen gekregen dat er ook bezuinigd wordt bij Attent wonen en dat er het één en ander misgaat bij Attent. Zo krijgt niet iedereen het aantal uren zorg waar recht op is, kan men niet meer kiezen tussen chocolademelk, koffie en cappuccino, maar kan men alleen nog koffie nemen. Daarnaast wordt in bepaalde vestigingen de maaltijd niet meer op de kamer aangeboden, maar moeten alle bewoners naar de eetzaal waar vervolgens te weinig ruimte is.

We willen onderzoeken wat er aan de hand is. Daarom hebben we hier een pagina gemaakt waar bewoners, familie, werknemers en vrijwilligers hun eventuele klachten en/of zorgen kunnen doorgeven, dit kan ook anoniem.”

Dat plaatst de miljoenenwinst van Attent wwz in een iets ander daglicht. Op een “gezond bedrijfsresultaat” dat op die manier wordt behaald zitten de cliënten van Attent wwz denk ik niet echt te wachten.

Maar ik liep ook nog tegen een ander stukje informatie op. Heel intrigerend! Ik raakte even van slag. Juist omdat deze informatie een relatie met de actievoerende SP heeft. In de jaarrekening van Attent wwz staat namelijk ook de bezoldiging van de leden van de Raad van Toezicht vermeld. Daar liep ik tegen de naam A.C. van der Voort-Kant op. De Doesburgse SP-coryfee en voormalig fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer was in 2011 en 2012 lid van de Raad van Toezicht van Attent wwz. Zij kreeg in 2012 (trouwens ook in 2011) een vergoeding voor haar lidmaatschap van 8000 euro.

De SP in actie! Had de SP niet gewoon even bij Agnes Kant langs kunnen gaan zodat zij haar invloed aan had kunnen wenden en op die manier wat zaken recht te zetten bij Attent? Of zie ik het nu te simpel? Is de relatie tussen Kant en de SP niet meer wat ie geweest is?

Overigens heeft Kant de jaarrekening 2012 van Attent wwz niet ondertekend. Dat horen de leden van de Raad van Toezicht wel te doen. Daaruit concludeer ik dat Agnes Kant niet meer in de raad van toezicht zit. Dat is wel verklaarbaar hoor. Op 1 april is zij benoemd tot directeur van het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb.  Kennelijk niet meer met haar rol bij Attent wwz  te combineren.

En dat roept bij mij weer andere vragen op.  Heeft de SP met haar actie tegen de bezuinigingen bij Attent gewacht tot na het vertrek van Agnes Kant? Heeft het vertrek van Kant de weg voor de SP vrijgemaakt om actie te voeren? Of is Kant tegen haar zin weg bij Attent en is dit een wraakactie van de SP richting Attent? 

De verwevenheid van de politiek en (ex-)politici met publiek-maatschappelijke instellingen! Altijd interessant!!

Deel II van het Actiz50-rapport: De ranglijst van de 50 meeste winstgevende ouderenzorginstellingen van Nederland.

Klik op een van de afbeeldingen om te vergroten.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten