Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 5 november 2011

Traverse Dieren - Inspraak Joop Zijlstra 26/10 2011; Commissie MIE van Provinciale Staten,

De Commissie Mobiliteit, Innovatie en Economie van de provincie Gelderland besprak 26 oktober 2011 de Tracékeuzenotitie Traverse Dieren.
Er waren 12 insprekers. De bijdragen waarover ik de beschikking heb worden de komende dagen op Politiek Rheden gepubliceerd.

Bijgaand (nogmaals) de inspraak van dhr. Joop Zijlstra namens Het Comité

Voorzitter, Dames en Heren,

‘Traverse Dieren’.

Ambtenaren van de projectgroep zeiden: ‘Wij gaan met het plan zo zorgvuldig te werk dat de rechter er niet aan te pas hoeft te komen, laat staan de Raad van State. Ook de variant ‘handhaving van de N348’ leggen we voor aan de MER-commissie. Geld is niet zo belangrijk. Wat nodig is gebeurt.’

Maar wat lezen we in de Gelderlander van Zaterdag. ‘Dieren opgezadeld met een tunnelbak die niemand wil’. Beter een half ei dan een lege dop? Zo te merken nemen B.& W. van Rheden het halve ei voor lief. Dieren wil geen half ei. Het dorp wil een volwaardige oplossing van zijn verkeersproblemen.

Traverse Dieren - Inspraak Twickel 26/10 2011; Commissie MIE van Provinciale Staten,

De Commissie Mobiliteit, Innovatie en Economie van de provincie Gelderland besprak 26 oktober 2011 de Tracékeuzenotitie Traverse Dieren.

Uit het verslag van de commissievergadering:  
Dhr. Schimmelpenninck spreekt in namens Stichting Twickel. Het voorliggende plan is van groot belang voor herstel van het landgoed Hof te Dieren en het landschapspark. Hij verwijst naar de uitgereikte kaart. Het landgoed is een Rijksmonument en daarom heeft het Rijk ook nadere subsidievoorwaarden gesteld. Hij bepleit het vasthouden aan de bundeling van weg en spoor en het afsluiten van de Arnhemsestraatweg en de Doesburgse dijk voor het doorgaand verkeer. (Theo: de tekst zélf is niet beschikbaar)

Traverse Dieren - Inspraak DINO 12/10 2011; Commissie MIE van Provinciale Staten,

De Commissie Mobiliteit, Innovatie en Economie van de provincie Gelderland besprak 26 oktober 2011 de Tracékeuzenotitie Traverse Dieren.

Er waren 12 insprekers op 26 oktober. Het Wijkplatform Dieren Noord-Oost (DINO) had al eerder ingesproken,  in de commissie van 12 oktober. De bijdragen waarover ik de beschikking heb worden de komende dagen op Politiek Rheden gepubliceerd.Als u de tekst op een afbeelding niet kunt lezen dan kunt u de afbeelding als volgt vergroten:
- klik op een afbeelding, dan worden alle afbeeldingen van dit bericht in een nieuw venster getoond.
- klik daarna op “Show Original” (links op het scherm) , dan wordt een nieuw venster geopend met daarin de gekozen afbeelding
- klik vervolgens met de muis op de, in net nieuwe venster, vertoonde afbeelding
De afbeelding wordt dan in groot formaat weergegeven.