Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 15 oktober 2024

Sloopplannen Grintakkersbuurt (video)

Buurtbewoner John Werncke heeft een video gemaakt tegen de sloopplannen van Vivare van alle huizen in de Grintakkersbuurt. Ook van huizen waarvoor dat niet nodig is en renovatie goed mogelijk is. Zonde van dit tuindorp! 


woensdag 9 oktober 2024

BEWONERSBIJEENKOMST OVER SLOOPPLANNEN 138 WONINGEN VELP-ZUID

Vivare wil alle 138 woningen in de Grintakkersbuurt slopen. Veel bewoners willen dat de woningen niet gesloopt worden maar gerenoveerd en geïsoleerd worden.

De ‘Contactgroep geen Sloop’ organiseert een bijeenkomst om te horen hoe de buurtbewoners over de sloop en herbouw denken en wat samen met de bewoners gedaan kan worden om voor hun belangen op te komen.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 17 oktober 2024 om 19.30 uur in buurthuis De Poort In de Heeckerensstraat 201 in Velp

Volgens de contactgroep zijn ongeveer 55 woningen in de Grintakkerstraat en omgeving al aangemerkt als gemeentelijke monumenten. Een landelijke erfgoedorganisatie, de Bond Heemschut en Cuypersgenootschap vragen de gemeente om dit deel van de buurt een monumentale status te geven. Dat zou sloop tegenhouden.

De Bond Heemschut geeft hierop een toelichting in de bijeenkomst.






dinsdag 1 oktober 2024

Nieuwe woningen Hugo de Grootstraat 36 tm 52

Op 8 augustus 2022 brandden de panden op de hoek Willemstraat/Hugo de Grootstraat in Velp waar arbeidsmigranten waren gehuisvest tot de grond toe af.  

Er is inmiddels een vergunningsaanvraag ingediend voor een woongebouw met 9 wooneenheden op dit perceel (Hugo de Grootstraat 36 t/m 52, 6882KS Velp).

Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de vergunning. Zo is kamerverhuur niet toegestaan. De verleende wooneenheden mogen niet verkamerd worden en zodanig gebruikt te worden.





Hoewel het plan op enkele punten in strijd is met het geldende bestemmingsplan geeft de gemeente toch toestemming. Dat word in de vergunning verder gemotiveerd. De slotconclusie is dat “Gelet op het woningtekort in de gemeente menen wij dat de toevoeging van 9 woningen een aantoonbaar maatschappelijke belang dient dat zwaarder weegt dan de onderdelen van het plan die vanuit het aspect welstand niet akkoord zijn.”

Het conceptbesluit is gepubliceerd in de Regiobode en heeft van 18 september tot en met 25 september 2024 ter inzage gelegen in het (tijdelijke) gemeentehuis te Velp. Gedurende deze periode konden belanghebbenden zienswijzen indienen. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt. Het conceptbesluit heeft van 18 september tot en met 25 september 2024 ter inzage gelegen in het (tijdelijke) gemeentehuis te Velp. Gedurende deze periode konden belanghebbenden zienswijzen indienen. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

Enkele foto´s uit augustus 2022