Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 1 oktober 2024

Nieuwe woningen Hugo de Grootstraat 36 tm 52

Op 8 augustus 2022 brandden de panden op de hoek Willemstraat/Hugo de Grootstraat in Velp waar arbeidsmigranten waren gehuisvest tot de grond toe af.  

Er is inmiddels een vergunningsaanvraag ingediend voor een woongebouw met 9 wooneenheden op dit perceel (Hugo de Grootstraat 36 t/m 52, 6882KS Velp).

Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de vergunning. Zo is kamerverhuur niet toegestaan. De verleende wooneenheden mogen niet verkamerd worden en zodanig gebruikt te worden.





Hoewel het plan op enkele punten in strijd is met het geldende bestemmingsplan geeft de gemeente toch toestemming. Dat word in de vergunning verder gemotiveerd. De slotconclusie is dat “Gelet op het woningtekort in de gemeente menen wij dat de toevoeging van 9 woningen een aantoonbaar maatschappelijke belang dient dat zwaarder weegt dan de onderdelen van het plan die vanuit het aspect welstand niet akkoord zijn.”

Het conceptbesluit is gepubliceerd in de Regiobode en heeft van 18 september tot en met 25 september 2024 ter inzage gelegen in het (tijdelijke) gemeentehuis te Velp. Gedurende deze periode konden belanghebbenden zienswijzen indienen. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt. Het conceptbesluit heeft van 18 september tot en met 25 september 2024 ter inzage gelegen in het (tijdelijke) gemeentehuis te Velp. Gedurende deze periode konden belanghebbenden zienswijzen indienen. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

Enkele foto´s uit augustus 2022





Geen opmerkingen:

Een reactie posten