Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 1 december 2008

Winkel van Sinkel (3)

Wat hadden we vorige week zoal.

Ik heb al vrij uitvoering m’n licht laten schijnen over de waterschapsverkiezingen. Die moeten echt veranderen want anders wordt het nooit wat. Misschien moeten die verkiezingen zelfs wel helemaal verdwijnen.. Moeten de waterschappen gedepolitiseerd worden.

Dan waren daar de wederzijdse speldeprikken die Ronald Haverkamp en Wim Pieper aan elkaar uitdeelden. Ronald vond dat Wim zich te popie-jopie gedroeg bij de rechtszaak over het truckverbod terwijl Wim zich door wethouder Elsenaar onheus behandeld voelde. Elsenaar vond namelijk dat het in de rechtszaal net zo werkt als in de kerk en stuurde Wim weg van de stoelen die hij voor zichzelf en zijn ambtenaren gerserveerd had. Maar zowel Ronald als Wim hebben in ieder geval duidelijk gemaakt dat ze bij de rechtszaak aanwezig waren en achter de Soerenaren staan. En daar gaat het tenslotte toch om!

En dan hebben we ook nog de wijkvisie Velp-Zuid. Die werd van de week in Oud Velp-Zuid aan de bewoners aangeprezen door de betrokken wethouders. Ik had helaas geen tijd om een kijkje te nemen.

Het valt me wel op hoe krampachtig er met de informatie over Velp-Zuid wordt omgegaan. De wijkvisie is bijvoorbeeld nog niet op de gemeente-website te vinden. Meestal is het college er als de kippen bij om informatie te verstrekken aan de schrijvende pers. Daarna is de gemeentelijke website aan de beurt. Blijkbaar komt dat nu niet zo goed uit. De wijkvisie zelf is op de gemeentelijke website niet te vinden.

Ik denk uit angst voor vroegtijdig uitlekken van de plannen en het eventuele commentaar daarop. Tja en dan verlies je natuurlijk de grip op de propaganda.. eh..ik bedoel.... communicatie.

Zou dat nou komen door die irritante weblogs die tegenwoordig overal opduiken en te pas en te onpas hun mening geven?

De bussen zijn populair. Na Velp-Zuid staat de volgende reis als weer gepland. Nu naar Den Haag. Volgende week dinsdag is het zover. Om 13:15 wordt de petitie aangeboden bij de kamercommissie van Verkeer en Waterstaat.

Nu we het daar toch over hebben. Ik constateer een toenemende metaalmoeheid over Dieren. Zowel binnen als buiten de politiek. Momenteel loopt er in de Gelderlander een serie interviews met de fractievoorzitters van de Rhedense coalitiepartijen. VVD-er Ronald Haverkamp vindt het tijd worden dat de andere dorpen meer aandacht krijgen en CDA-er Hein de Gooijer vindt ook dat (Hart van) Dieren teveel aandacht opslorpt.

Ben ik volledig met ze eens. En dat speelt al veel langer. Al vanaf het moment dat de toenmalige VVD-wethouder en Dierenaar Ap Lammers in 2003 300.000 euro ISV-geld die voor Oud Velp-Zuid was bestemd wegsluisde naar Dieren.

Het provinciebestuur heeft geeft toe dat geld voor Hart van Dieren onbevoegd is uitgegeven. Ze had ook zo'n haast. een kwestie van "Foutje bedankt!". Eens kijken wat provinciale staten daar aanstaande woensdag van vinden. Het zal wel weer met een sisser aflopen. Hoelang mag het provinciebestuur i.c. gedeputeerde Van Haaren nog zo doormodderen met Hart van Dieren?

Wat mij raakte was het bericht dat een blogger werd ontslagen omdat zij verslag deed van een dronken, zich misdragende, Belgische minister in het New Yorkse café waar zij werkte. Daaruit bleek ook nog eens dat de minister en zijn gevolg niets in New York te zoeken hadden.

Tot zover. Maar het wordt een ander verhaal als een ambtenaar van de minister bij de cafébaas gaat klagen waardoor Nathalie werd ontslagen. Een minister is een figuur in een publieke functie en die kan weten dat alles wat ie doet onder een vergrootglas wordt gelegd. En om dan ook nog eens op zo’n manier wraak proberen te nemen staat wel erg zielig. Klik hier voor de weblog van Nathalie Lubbe Bakker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten