Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 14 augustus 2009

Dat gaat naar Den Bosch toe, zoete lieve Gerritje, ..

Rheden mag natuurlijk niet op het jaarlijkse congres van de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) ontbreken. In 2008 werd die tweedaagse bijeenkomst in Den Bosch gehouden. Het voltallige college gaf acte de présence.

Dat is goed voor je netwerk en je carrière. Kosten voor deelname: 595 euro per persoon.

Voor de burgemeester zijn op het declaratieoverzicht geen deelnamekosten opgevoerd maar ik vermoed dat ze wel aanwezig was want ze is vice-voorzitter van de VNG afdeling Gelderland en vertegenwoordiger bij de ledenvergadering van de VNG. Heeft natuurlijk gratis toegang.


De eerste dag werd afgesloten met een Bourgondische feestavond. Het feestmaal stond in het teken van Jeroen Bosch, één van de beroemdste inwoners van 's Hertogenbosch.

Op 3 juni stond een gigantische circustent op de Bossche Pettelaarse Schans. Rond de tent waren terrassen aangelegd en grote houtvuren aangelegd. In een robuuste sfeer werd het drukke netwerken van de bestuurders onderbroken toen 'het Circus Jeroen Bosch' binnenrolde en de aandacht opeiste.
Een bonte stoet van percussionisten, bizarre steltlopers en vele circusartiesten mengden zich onder de ruim 2.000 gasten en verzorgden grotere en kleinere optredens. Ondertussen konden de gasten zich verlustigen aan een Bourgondisch buffet met varkens aan het spit, dampende pasta’s en rijke salades. “De gevarieerde avond werd extra luister bijgezet met optredens van Flairck, Gerard van Maasakkers en Jelle Amersfoort. De voetjes van de gemeentebestuurders gingen flink van de vloer bij de afsluitende DJ.
Het VNG-congresbureau keek terug op een ongeëvenaarde avond.”
(Bron: messo.nl)

Na dat zware netwerken zochten de vermoeide Rhedense bestuurders de zachte kribbe op (hotelkosten €748,78). Je moet immers uitgerust aan nog zo’n zware congresdag beginnen.

Ter afsluiting van de tweede dag werd door het college voor €900,42 nog even 'n vorkje geprikt in Chalet Royal. Effe gezellig napraten. Goed voor de teamgeest. Totaalkosten van het congres voor het Rhedense college: 4600 euro.

Tja, het is niet eenvoudig bestuurder te zijn.