Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 23 augustus 2009

Winkel van Sinkel (11)

Op de website van het CDA staan af en toe ook artikeltjes die zijn gekopieerd van mijn weblog, Politiek Rheden. Ook nu weer, met het artikel Gelders kampioenschap Declareren: We are the champions.
Op mijn weblog staat aangegeven dat overname van artikel is toegestaan mits die zijn voorzien van een bronvermelding. Aan die minimale eis voldoet webmaster Wim keurig. In kleine lettertjes staan de herkomst en mijn naam bij het artikel.

Maar het is ook niet meer dan dat. Ik steek veel tijd en energie in m’n blog. ’n Beetje meer waardering zou op zijn plaats zijn. Als de bronvermelding in de vorm van een duidelijk zichtbare link naar Politiek Rheden bij die artikelen worden geplaatst ben ik tevreden. ’n Kleine aanpassing die weinig moeite kost.

Ondanks de komkommertijd komt de gemeente weer aardig in het nieuws. Nou ja, aardig? Volgens de Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft Rheden de legeskosten voor bouwvergunningen tot 10.000 euro met liefst 84,76 % verhoogd, de hoogste procentuele stijging in Nederland. Een vergunning voor een dakkapel zou in dit jaar 176 euro meer kosten dan in 2008. Rheden ontkent. Het zou gaan om een verhoging van slechts 23 euro. Ik zal ‘ns kijken wat daar van klopt. Als de VEH gelijk heeft dan is Rheden opnieuw kampioen. In de divisie “lichte bouwvergunningen”. Na een Gelders nu ook een Nederlands kampioenschap? Het kan niet op!

Dat betekent weer uitzoekwerk voor me.