Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 7 december 2010

Voortschrijdend inzicht

Door: Adriaan Dolk

Spuugzat en de media in de vrieskist. Dit is even een tussenstand in de PVV soap, die ons bijna dagelijks van een nieuwe aflevering voorzag. Eerst hoog van de toren blazen over veiligheid op straat en strenger straffen en vervolgens voor het oog van de natie excuses aanbieden voor het gesjoemel in eigen gelederen.

De schuldigen in de PVV fractie hebben op hun beurt, ook voor de camera’s, uitvoerig hun verontschuldigen aangeboden. Eén exemplaar, bestond het zelfs om een jaar na zijn slachtoffers te hebben geïntimideerd bij hen aan te bellen om ook hen zijn excuses aan te bieden. Sodemieter op man met je excuses, zou de enige juiste reactie zijn geweest, maar de goede mensen zeiden dat ze het een sportief gebaar vonden.

In een landelijk dagblad was kort geleden een artikel te vinden van de voormalige correspondent in Zuid Oost Europa over de volksvertegenwoordigers in die landen. Hij noemt als voorbeeld Italië en Roemenië en Griekenland. Het is daar niet opzienbarend als dubieuze figuren zitting hebben in het parlement. Uit de staatskas gestolen, liegen over hun verleden, verkeersdelicten, een hengst uitgedeeld na een borrel op, financiële delicten – roept u maar, altijd prijs.

Ook daar gaan dan wel stemmen op om de betreffende man (of vrouw?) uit het parlement te verwijderen, maar dat gebeurt dan niet omdat de coalitie de stem hard nodig heeft om de meerderheid te kunnen behouden. Niets nieuws onder de zon dus in ons eigen landje. Je krijgt er bijna een tevreden gevoel bij; “Gelukkig dat het daar ook gebeurt”.

Maar die straffen van meneer Wilders zijn me een raadsel. Hoezo straffen? Het is me al eerder verteld dat de middelmaat van de penoze niet zo vlug van begrip is, maar met alle respect jongens, denk even na en grijp je kans.

Ook al verdubbelt het aantal PVV zetels na nieuwe verkiezingen, het is een illusie te denken dat je nog in de kamer terugkomt. Vergeet dat maar, meneer Wilders is wel goed maar niet gek. Dus is het jullie laatste kans om er zoveel mogelijk uit te slepen nu je er nog zit.

Meneer Wilders heeft jullie broodnodig; zonder jullie is het uit met zijn gedogen en slaat hij een modderfiguur. Hij gedoogt niet, jullie gedogen hem. Maak hem dat duidelijk. Wie van jullie is in hemelsnaam geïnteresseerd in spreekrecht? Het zal je toch worst zijn.

Begin nu eens met wat intimidatie binnen de fractie. Ga jijen en jouwen tegen meneer Wilders en laat een paar flinke boeren als hij het woord voert. Dat zet de toon en maakt de verdere gesprekken wat makkelijker. Werp dan eens een balletje op om uit de fractie te stappen. En zo niet? Wat schuift het? Je zult zien dat opent aantrekkelijke perspectieven. Die financiering uit Amerika kan best worden gebruikt om de deurwaarders buiten de deur te houden of wat andere akkefietjes toe te dekken. Het is toch ook zijn belang dat jullie niet meer in de krant komen?

Kom op jongens, flink zijn en niet zo timide. Laat je niet in een hoek drukken door zo’n parlementariër uit de Haagse kaasstolp.

Adriaan Dolk, Dieren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten