Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 17 mei 2007

Welterusten!

Innoforte staat voor ‘innovatief en sterk’. Daar spreekt ambitie uit. Blijkbaar vooral de ambitie van het management van Innoforte. En waar ambities de overhand krijgen ontstaan conflicten. Zo ook hier. Bij Innoforte is het werkklimaat inmiddels ernstig verziekt.
Ik heb mijn zorg daarover geuit in een brief aan de gemeenteraad met het verzoek om stappen te ondernemen.
Innoforte voert het beheer over vijf grote zorginstellingen. Veel senioren, vaak kwetsbare mensen, zijn in meerdere of mindere mate afhankelijk van deze organisatie. Door de arbeidsonrust komt op enig moment ongetwijfeld ook de zorg in instellingen van Innoforte onder druk. Daarnaast is Innoforte een van de grotere werkgevers in onze gemeente.
De gemeenteraad is mede verantwoordelijk voor het welzijn en de gezondheid van de inwoners van deze gemeente en ik heb in de brief gevraagd om zich, als eerste stap, over deze (maar ook andere) problemen bij Innoforte uitvoerig te laten informeren.

Helaas heeft men dit niet opgepakt. Daarmee ontloopt deze raad zijn verantwoordelijkheid. Men komt niet verder dan dat het de personeelsprobleem een private zaak is of het wordt afgedaan met “dit was al bekend”.

Waar zijn de gestaalde kaders van de SP nu? Als een snoepwinkel twee straten gaat verhuizen dan klinkt het “aksie...aksie... aksie” alom. Nu zijn ze in geen velden of wegen te bekennen.
Waar zijn de nijvere kabouters van Gemeentebelangen? Wordt het te ingewikkeld?
Waar blijft onze wijze, geruststellende PvdA? Je vooral niet branden hoor! Dan moet je ’n standpunt innemen.
En Groen Links? Je bent jong en er is nog veel carrière te maken! Wel linksom natuurlijk. Net doen of je neus bloedt dus.
Het CDA of de VVD dan?. Tja, die zitten natuurlijk al bij College van Innoforte op schoot!

Je vooral niet mee bemoeien hoor! Veel te veel risico’s. Dat kan alleen maar stemmen kosten. Debatteer maar rustig verder over het voorzitterschap van commissie X of laat je in de luren leggen over de “uitstralingskosten” voor Hart van Dieren. .

Welterusten! Slaap zacht!!

P.S.: Sorry Henry dat ik jouw partij niet heb genoemd. Je zult het helaas moeten gedogen.

2 opmerkingen:

  1. Hieronder de brief die ik vandaag stuurde aan de fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad in Rheden.
    Hopelijk wordt daar nu ook iemand wakker!

    Geachte mevrouw Schaap, beste Liesbeth,

    Ik richt mij tot u als lid van de SP dat sterk is begaan met het lot van de bewoners en personeelsleden van de Stichting Innoforte in Velp.

    Mij is bekend dat deze week in de gemeenteraad gesproken is over o.a. Casa Intermezzo met in het verlengde daarvan de slechte personeelsverhoudingen tussen de raad van bestuur, directie en een groot deel van de medewerkers. Mag ik u hiervoor verwijzen naar een weblog (http://innoforte.punt.nl/) dat in 2006 door sympathisanten van de medewerkers in de lucht is gebracht. De verhalen over intimidatie en slecht management die daar worden verteld tarten iedere verbeelding.

    Ik heb van zeer nabij meegemaakt hoe een van de teamleiders en een locatiemanager volledig kapot werden gemaakt en uiteindelijk werden ontslagen. Dit zijn mensen met een groot hart voor de bewoners, maar wel kritisch en dat kan en mag binnen Innoforte absoluut niet.
    Ik weet dat er namens de medewerkers contact is geweest met de afdeling Rheden.

    De heer Theo Kooijmans besteedt op zijn weblog ruim aandacht aan deze problematiek. "De politiek" in Rheden is blijkens zijn laatste bijdrage (http://politiekrheden.blogspot.com/2007/05/welterusten.html) niet echt geïnteresseerd in hetgeen bij Innoforte gaande is.

    Mag ik u verzoeken om eens in deze zaak te duiken? Indien u dat wilt kan ik u - als relatieve buitenstaander - in contact brengen met een aantal mensen die hun verhaal willen en durven te vertellen. Het is hoog tijd dat deze beerput eens flink wordt uitgemest, want de zorg voor honderden mensen staat op het spel door het slechte management (vriendjespolitiek is een van de minst slechte zaken in deze) binnen Innoforte.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat de SP het dinsdagavond heeft laten liggen. Die club komt alleen in actie als zij er mee kunnen scoren. In ieder geval in Rheden.
    Afgelopen dinsdag stelde een van de gestaalde kaders bij de commissievergadering een vraag over de casa. Hij vertelde er alleen niet bij dat de info afkomstig was van mij. Vliegenvangers dus.

    BeantwoordenVerwijderen