Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 17 mei 2007

Casa Permanente?

Zowel de gemeente als de heer Cools, bestuurder van Innoforte (de eigenaar van de Casa), hebben bezworen dat Casa Intermezzo na vijf jaar weggaat.
Zoals we inmiddels weten gaat Cools er van uit dat de Casa tien jaar blijft staan. Er is dus meer aan de hand.

En inderdaad! Wethouder Wilschut is niet van plan om “oudjes uit de Casa te zetten” die bij het verstrijken van de ontheffingstermijn nog in de Casa verblijven.
Ja, dank je de koekoek. Dat zal iedereen met hem eens zijn. Niemand met een beetje gezond verstand wil “oudjes” op straat zetten.

Je moet dus voorkomen dat zo’n situatie ontstaat. Gewoon een kwestie van de planning volgen en sturen. Ruim voorafgaand aan iedere geplande bewonerswissel. Daarmee kan worden voorkomen dat de Casa na vijf jaar nog bewoond wordt. Wellicht zullen de laatste groepen bewoners dan moeten uitwijken naar andere interimvoorzieningen.
De Casa staat er pas zes maanden en er is nog vier-en-een-half jaar tijd om alternatieven te ontwikkelen voor een dergelijke situatie.

Helaas worden de “oudjes” weer in stelling gebracht. Dit is hetzelfde oneigenlijke argument dat eerder ook is gebruikt. Nogmaals, het ging en het gaat ook nu nog om de massieve aanwezigheid van het gebouw op die specifieke plek. .

Maar inmiddels gaat het ook over geloofwaardigheid en vertrouwen.
De wethouder weet dat heel goed. En dhr Cools ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten