Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 4 mei 2011

In de nastoot: Commissariaat neemt nieuw besluit over licentie lokale omroep

RTV Veluwezoom heeft bezwaar gemaakt tegen het besluit om M-FM een nieuwe licentie te geven in beroep gegaan. Met voorlopig succes.

Het Commissariaat voor de Media gaat nu een nieuw besluit nemen. Daarvoor worden alle partijen opnieuw gehoord. Binnen drie maanden moet een nieuw besluit genomen worden.
RTV Veluwezoom heeft in haar bezwaar aangevoerd dat het Commissariaat niet heeft getoetst of M-FM aan de voorwaarden voldoet (bijv. voldoende zendtijd met (lokale) informatie, gebrekkige website ).

M-FM heeft nĂ¡ de aanwijzing van de CvdM waarmee de licentie werd verleend de website vernieuwd. Ziet er overigens best mooi uit.

Het is de vraag of het CvdM nu op haar schreden terugkeert en de vergunning alsnog verleent aan RTV Veluwezoom. Lijkt me een moeilijke weg. Wat daarbij ook niet helpt is de beslissing van de Rhedense gemeenteraad om geen (in tegenstelling tot RTV Veluwezoom die wel bezwaar heeft aangetekend) bezwaar te maken tegen de licentieverlening aan M-FM. Een mysterieuze beslissing van de Rhedense raad want eerder had zij een uitgesproken voorkeur voor RTV Veluwezoom. Als de raad wel bezwaar had gemaakt dan zou de zaak voor RTV Veluwezoom sterker staan.


Wordt (opnieuw) vervolgd.

1 opmerking:

  1. Hier de rectificatie van de Gelderlander: Het artikel van 6 mei over lokale omroep in Rheden en Rozendaal, kan de indruk wekken dat een nieuw besluit volgt over de zendvergunning van M-FM. Dat is onjuist. Het commissariaat voor de media beslist binnenkort enkel of het bezwaar van RTV Veluwezoom tegen M-FM gegrond wordt verklaard.

    {Koptekst}
    GOED FOUT
    Met vriendelijke groet,

    Marc van Onna
    Redactie Arnhem & Omstreken
    De Gelderlander
    Postbus 9500
    6800 KX Arnhem
    T: 026-3579785
    M: 06-53730602
    E: m.vonna@gelderlander.nl
    www.gelderlander.nl
    Pplease consider the environment before printing e-mail

    BeantwoordenVerwijderen