Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 14 juni 2007

Kooijmans stemt in met afgelasting anti-treurmars

De Gelderlander - Woensdag, 13 juni 2007 - RHEDEN/VELP - Theo Kooijmans is teleurgesteld, maar heeft gistermiddag ingestemd met afgelasting van zijn anti - treurmars in Rheden. De Velpenaar kondigde vorige week aan zaterdag 16 juni een demonstratie te willen organiseren voor vrijheid en democratie in het dorp Rheden. Dit als reactie op de treurmars die de Nederlandse Volks Unie anderhalve week geleden in Rheden hield naar het graf van Rost van Tonningen.

"In overleg met politie en gemeente hebben we zojuist besloten de demonstratie af te gelasten", zei Kooijmans gistermiddag teleurgesteld. "Deels omdat er zaterdag ook een druk schaapscheerdersfeest gehouden wordt in Rheden. Maar ook omdat er bepaalde signalen waren binnengekomen die ons doel, een vreedzame demonstratie voor vrijheid en democratie, niet dichterbij brachten."

Er was angst voor verstoring van de openbare orde. Kooijmans had al enkele medestanders gevonden die met hem mee zouden wandelen. "Maar wat mij schokte was dat sommigen, die op zich met mij sympathiseren, niet durfden."

Kooijmans broedt nu op alternatieven, een manifest bijvoorbeeld, om een duidelijk signaal pro-democratie en vrijheid af te geven.