Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 9 april 2012

Groep Nimmer Dor Nee in Laag-Soeren gooit zand in de ogen

Door: Machiel Wetselaar

De meeste bewoners zijn blij met het concept-bestemmingsplan dat de gemeente Rheden heeft opgesteld voor Nimmer Dor in Laag-Soeren. Het dorp aan de rand van de Veluwezoom met 840 bewoners en 350 woningen heeft net als veel andere kleine dorpen te maken met een teruglopend bewonersaantal, vergrijzing en ontgroening.  Laag-Soeren is een mooi dorp, maar de leefbaarheid staat onder druk. De voetclub SCS en de muziekvereniging Sempre Crescendo blijven alleen nog in stand door enthousiasme en creativiteit. Basisschool ’t Schaddeveld doet er alles om tegen de stroom in te gaan groeien van de huidige 64(!) leerlingen naar 100 over twee jaar. Om de kwaliteit van het onderwijs te behouden. En om kinderen een onvergetelijke jeugd te geven in dit prachtige dorp.


Het steekt veel bewoners dan ook dat uitsluitend enkele direct aanwonenden blijven doorgaan met hun halsstarrige bezwaren tegen Nimmer Dor.  Er is van alles bij gehaald en elk geringste aanleiding is gebruikt om het proces de afgelopen 10 jaren te vertragen. Er zijn zelfs steenuilenkasten opgehangen (helaas met succes) om deze beschermde vogelsoort te gebruiken in de bescherming van het particuliere uitzicht. Er ging een golf van vreugde door dit kamp toen er uitwerpselen van mogelijk nog een ander beschermd dier werden gevonden (bleek gelukkig niet waar te zijn).  De handelswijze van de gemeente en Phanos is meerdere malen ter discussie gesteld (helaas met succes).  Ecologische hoofdstructuren, woningbehoeftenonderzoeken, alles werd er bij gehaald. De voortdurende discussie leidde tot het ontstaan van twee kampen in het dorp. De groep Nimmer Dor Nee van 10 tot 15 kwam steeds meer geïsoleerd te staan.
Het afgelopen jaar hebben de gemeente Rheden en Phanos hun uiterste best gedaan om op zorgvuldige wijze een plan met draagvlak op te stellen. Soerens Belang heeft een nieuwe commissie in het leven geroepen, inclusief afgevaardigden van de groep Nimmer Dor Nee. Alles is in het werk gesteld om tot een reëel plan te komen dat past in de omgeving en rekening houdt met de aanwonenden.  En nog is het niet goed volgens de groep Nimmer Dor Nee.  En het zal ook nooit goed zijn. Politici, ambtenaren, bewoners: laat u geen zand in de ogen strooien door de groep Nimmer Dor Nee. Ze zijn tegen en blijven tegen, hoe het proces ook verloopt, hoe het plan er ook uit komt te zien:  NIMBY! De leefbaarheid van Laag-Soeren ten spijt…


-----------------
TKo: Bovenstaand is een reactie op eerdere blogposts van Bob Bouhuys (Nimmer Dor Nee). Onderstaand de links 
De Koningslijn en Nimmer Dor       
Nimmer Dor: Tien jaar Soerense bouwput en een ongewis resultaat
            
           

Geen opmerkingen:

Een reactie posten