Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 2 januari 2009

Best wel een aardige jaarwisseling

Na de jaarwisseling van vorig jaar was het ergernis alom. Opgeblazen bushokjes, vernielde verkeerslichten waren toen de oogst van een nachtje vuurwerk-vandalisme. Nu viel de schade mee.

Dat zullen de mensen die in de Arnhemse wijk Sint Marten aan het Staringplein wonen en waar tientallen ruiten sneuvelden door een vuurwerkbom wel niet met me eens zijn maar in mijn omgeving, aan de westkant van Velp en Rozendaal, heb ik ieder geval geen ernstige schades opgemerkt.

De vuurwerk-jeugd heeft zich beter gedragen dan vorig jaar toen onder dekking van zeer dichte mist de schade enorm was. En dat hebben we gelijk de belangrijkste oorzaak te pakken. Nu was het helder en koud en konden vuurwerk-hooligans niet zo gemakkelijk ongezien de boel vernielen. Nou vooruit..misschien heeft de campagne van de overheid er ook een beetje aan bijgedragen in de zin dat er een sterkere sociale controle was en dat ouders hun kinderen vooraf hebben aangesproken.

De knallen leken me trouwens harder dan vorig jaar. Komt misschien ook wel door het weer.

En minder fraai vond ik de zelfgemaakte vuurwerkbom in landgoed Rosendael. Niet leuk voor de dieren in het bos en de honden die daar worden uitgelaten en de bodem was in ’n omtrek van twintig meter bezaaid de restanten van een telefoonboek. Ruim die rotzooi toch op!

Er was ook een heuse nieuwjaarstrend. Hebt u die mooie Aziatische lampions aan de hemel soms gezien? M’n buren lieten er ook een paar op en we ontdekten tientallen van die dingen in de lucht. De lampionnetjes staan symbool voor zonden en ongeluk die samen met de lichtjes mee wegdrijven. Deze papieren heteluchtballonnetjes gaan honderden meters omhoog en drijven dan prachtig door de hemel. Geinig! Ik schaf er volgend jaar ook ’n paar aan.

De vijvers van Kasteel Rozendaal waren gisteren ook in trek. Het was er ideaal weer voor.