Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 2 december 2011

Accudag

Die apps zijn ondingen. Binnen de kortste keren raak je er aan verslaafd. Ik probeerde even Wordfeud uit. In no-time was ik met zes tegenstanders in gevecht. Het mobiele scrabble-spelletje heeft me al wat uren gekost. Maar leuk is het wel.

Tussen de bedrijven door m’n blog bijgehouden. De zondagsopenstelling houdt de gemoederen bezig. Enkele voorstanders van de 52 koopzondagen zijn fanatiek in hun reacties. Vanachter het masker van de anonimiteit komen de frustraties los. Niet alleen over mijn mening aangaande de zondagsopenstelling. Sommigen zint mijn bemoeienis met Rheden en de gemeentepolitiek al helemaal niet. Dan is de koopzondag een mooie aanleiding om er eens flink de beuk in te gooien. De reacties werden bij iedere nieuwe posting feller. Een hoogtepunt werd bereikt met het om zeep helpen van mijn koopzondagen-poll. Daar had iemand veel energie in gestoken. Chapeau, eindelijk gelukt! Reaguurder ‘applaus voor de paus’ riep zelfs de hulp in van zijn collega’s van GeenStijl. Hij voelde zich in zijn anonieme waardigheid gekrenkt. Jammer voor hem, de hulptroepen van sarcastisch Nederland kwamen, zagen en gingen weer. Snel terug naar het bolwerk van ‘tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend’ reaguurdersland. Daar kun je jezelf pas echt uitleven.

Ja, het is de zondag voor de moeder van alle Rhedense raadsvergaderingen. Jammer genoeg zal de raad niet voltallig zijn. Waarschijnlijk zullen een voor- en een tegenstander ontbreken. Als de rest aanwezig is maakt het voor de politieke verhoudingen gelukkig niet uit. Alles is mogelijk. Wel of geen zondagsopenstelling, uitstel van een beslissing en van fraaie moties waarmee niemand iets kan tot aan het uiteenvallen van de coalitie toe.

De ingrediĆ«nten voor een onderhoudende voorstelling zijn aanwezig. De ogen van Nederland zijn op Rheden gevestigd. Beste raadsleden, eerbiedwaardig college, profiteer daarvan en hou de spanning erin. Het publiek hangt aan je lippen. Laat maar ’s zien hoe het er hier aan toe gaat. En denk erom, Den Haag kijkt over je schouders mee.

Als u dit leest weten we meer.

Volgende spel, eerste woord: ‘menuutje’. Goed voor 142 punten. Niet slecht. Mijn tegenstander geeft direct op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten