Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 14 april 2007

Verkiezingsprogramma's Nieuwe Coalitie en Hart van Dieren

Door THEO KOOIJMANS

Uit de verkiezingsprogramma’s van de coalitiepartners van het nieuwe college van B&W van de gemeente Rheden

PvdA: In het plan Hart van Dieren komt een oplossing voor de verkeersafwikkeling en de leefbaarheid in geheel Dieren.


Niets zeggen is ook een kunst. Dat zijn we overigens inmiddels wel gewend van de PvdA. Niet alleen landelijk maar ook lokaal draait zij naar hartelust. Zoals de wind waait (de provincie en de projectorganisatie) zo waait haar vestje. Als het pluche maar niet in gevaar komt. De projectorganisatie en de Provincie Gelderland bepalen wat er gebeurt en Jan Bart Wilschut verpakt en verkoopt het vervolgens aan de inwoners van Dieren. Bij succes (lees: als de partijbonzen zien dat de wethouder niet omvalt van die paar domme bewonersprotesten) ligt er minimaal een mooie burgemeesterspost in het verschiet. En tot het zover is mag Jan Bart gewoon in Arnhem blijven wonen.

VVD: Het project “Hart van Dieren” is een zeer belangrijk project voor onze gemeente. Het belang van de leefbaarheid voor de inwoners van Dieren en de voordelen voor de industrie zijn duidelijk. De VVD is dan ook van mening dat het project, mits voldaan wordt aan de vastgestelde kaders, zo snel mogelijk doorgang moet vinden.

De voordelen voor de leefbaarheid zijn nog niet helemaal geland bij de protesterende belangengroeperingen maar de kaders zijn wel duidelijk: gewoon doorgaan.
De industrie wordt genoemd omdat dat nou eenmaal zo hoort in een VVD-programma.

CDA: De uitvoering van het project Hart van Dieren zal ook in de komende raadsperiode volop de aandacht vragen. Het CDA vindt dat er een afdoende oplossing moet komen voor de verkeersafwikkeling in Dieren en Spankeren (verkeerscirculatieplan). Verder moeten de te treffen tijdelijke verkeersvoorzieningen tijdens de feitelijke uitvoering van de werkzaamheden ruimschoots aandacht krijgen

Ook hier geldt: geef je niet bloot. De verloren zoon wordt met open armen verwelkomd en is gelukkig weer terug in de coalitie. Voor de vorm zullen nog wat amendementen op details in het verkeerscirculatieplan worden ingediend en klaar is Kees (oh pardon: Jan). Ik wil het CDA nog even herinneren aan haar expliciet uitgesproken steun voor punt 6 van het amendement van 26 september 2006 (“doortrekking van de Noordelijke Parallelweg of een gelijkwaardig alternatief” )

Groen Links: Hart van Dieren is een van de omvangrijkste en complexe projecten die de
gemeente Rheden op stapel heeft staan. Tot nu aan de planfase toe heeft Groenlinks
aangedrongen op een open discussie in de raad over de verschillende scenario’s. Op het
moment van het schrijven van het verkiezingsprogramma ligt er een plan voor dat

ondermeer inhoudt dat de spoorlijn slechts half onder de grond gaat.
Groenlinks hanteert als randvoorwaarde dat de verbinding van zuid en noord Dieren (ook voor fietsers) gerealiseerd wordt op een wijze die tegemoet komt aan het karakter van het dorp. Samen met bewoners, provincie, Rijk en spoorwegen zal hiervoor een goede oplossing gevonden dienen te worden. Groen Links zal tegen de voorstellen zijn, als aan deze voorwaarde niet voldaan wordt.

Groen Links gaat ons vast nog uitleggen wat ze verstaat onder “gerealiseerd op een wijze die tegemoetkomt aan het karakter van het dorp” en het “samen met bewoners, provincie, Rijk en spoorwegen vinden van een goede oplossing” . Dan zal ik er wel op letten of ze tegen de voorstellen is als niet aan deze voorwaarden is voldaan. Met de steun van de afgezant uit Havanna aan de Waal (Paul Depla) is de stap van Dieren naar Havanna aan de IJssel zo gemaakt. En dat Cubaanse paradijs laten we ons niet ontglippen. Dan maken we korte metten met opstandige onderdanen en rijden we in zo’n mooie Chevrolet van ’n jaar of vijftig oud. Goed voor het milieu!

Christen Unie: Het plan Hart van Dieren zien we als meest haalbare oplossing voor het doorgaand verkeer, maar het lokale verkeer mag niet uit de hand lopen

De Christen Unie is in ieder geval eerlijk. Gewoon doorgaan. Jammer dat een CU-wethouder iets teveel van het goede is. Laat het lokale verkeer niet uit de hand lopen Henri.

En waar blijven Gemeentebelangen en SP dan? : Veel beloven weinig geven doet de gek in vreugde leven. Weg ermee.

Oh dat machtige, zalige, zachte, klevende, magische wethouderspluche, oh, ooh, ooooh …….. het pluche.

En de burgers? Hoe bedoelt u? Wat zijn dat: “burgers”?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten