Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 11 september 2007

Hart van Dieren.....ER BROEIT IETS!!!

ER BROEIT IETS in project Hart van Dieren.
Dinsdagmiddag 11 september om 17.15 uur geeft de stuurgroep in het provinciehuis een persconferentie over financiële ontwikkelingen rond Hart van Dieren.

In de aankondiging van de persconferentie staat:
"De voorzitter van de stuurgroep, Gelders gedeputeerde Marijke van Haaren, geeft samen met de leden Jan Bart Wilschut (wethouder gemeente Rheden) en Cees de Vries (regiodirecteur inframanagement ProRail, regio Noord-Oost), een toelichting op de financiële ontwikkelingen die bij Hart van Dieren zijn geconstateerd."

Heel cryptisch. Dergelijk woordgebruik belooft meestal weinig goeds. Aan de andere kant. Er wordt fors uitgepakt met de voltallige stuurgroep. De sleutelspelers treden gezamenlijk op. Veel tamtam wordt meestal alleen gemaakt als er positieve zaken te melden zijn.

Dezer dagen wordt de geactualiseerde businesscase opgeleverd. De eerste actualisering sinds 2005!!! Dus sinds mei 2005 heeft men niet meer naar de financiering gekeken. Komen ze er nu pas achter dat de wereld veranderd is? Ook de wereld van Hart van Dieren. En dat dit gevolgen heeft voor de financiering?

Zijn er conclusies getrokken? Blijven de treinen definitief weg? Is de Noordtak niet geschikt voor de goederentreinen?

Of het is héél goed nieuws of het héél slecht nieuws.
Héél goed betekent een forse aanvullende financiële armslag voor het project.
Héél slecht betekent herijking cq heroverweging van het project. Versobering of zelfs opschorten van het project.

Krijgt Hart van Dieren er geld bij? Of zijn er juist tegenvallers te melden? Trekken financiers zich terug? Wordt de rijksbijdrage gekort?

KRIJG IK GELIJK? HEEFT DE CONTROLE GEFAALD? Iets waar ik al jaren voor waarschuw. Is er geen grip op het project? Nog voordat er een schop de grond in is gegaan?

Of worden de tegenstand in Dieren als excuus voor tekorten en tegenvallers gebruikt? Krijgt d tegenstanders nu de schuld?

Wordt de rooftocht van de rijksoverheid door de provinciale kassen als excuus gebruikt om Hart van Dieren te korten? Of gaat de struugroep lobbyen om extra geld bij de rijksoverheid?

Of steekt de provincie juist extra NUON-miljoenen in het project? Zodat er een echt goede oplossing voor het Hart komt.

Ik hoop op een forse verhoging van de provinciale subsidie. Dat kan er onderhand wel af. De provincie zwemt in het geld door de NUON-dividenden en de provinciale opcenten voor de wegenbelasting. Investeer het NUON-dividend in Hart van Dieren. Voordat de rijksoverheid weer een greep in de kas doet.

Leg dat extra geld op tafel.
Voor een goede oplossing in plaats van een halve.

We zullen het horen!! En hoe politiek rheden daarop reageert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten