Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 16 september 2009

Evergreen II

Door: Joop Zijlstra

Op de site ‘politiekrheden.nl’ dankt dorpsgenoot Van der Sluijs in zijn ‘Evergreen’ de heer Zwagerman van Riverstone. (Ik wou dat ik het zo kon verzinnen.)

Van der Sluijs weet echter ook wel dat het terrein van de oude baksteenfabriek niet werd geruimd uit menslievendheid, Zwagerman doet dat niet ter wille van de mensen die willen blijven genieten van de IJssel.

Het werk dat Zwagerman uitvoerde was de taak van de gemeente. De gemeente zal zijn schoonmaakkosten uiteindelijk ook wel vergoeden. Maar met het betalen van de schoning is het natuurlijk niet gedaan. Het teruggeven van het terrein van de baksteenfabriek aan de natuur kost ook het een en ander.

Zwagerman maakte kosten voor de inrichting van het terrein zoals hij dat zag. Betrokkene mag dan ondernemer zijn met het bijbehorende risico, enkele overheden maakten ook deel uit van Riverstone. Het was eigenlijk best handig in elkaar gezet.

Wie die overheden zijn kan men lezen op het reusachtige reclamebord bij de A348, opgericht zonder de voorgeschreven vergunning. Lichtpunt: de gemeente Rheden zit niet alléén in het schip, zij zit erin samen met de provincie en samen met het KAN. Alle overheden gaan dan ook samen de rekening betreffende Riverstone betalen.

De burgemeester presenteert die mooi aan de provincie. Samen met de andere gemeentelijke afgevaardigden legt zij het KAN voor wat er nog te betalen overblijft. Dat is weer eens wat anders: geen directieven van het KAN naar de gemeente, zoals bij de woningbouw, maar andersom: de gemeente legt een rekening bij het KAN op tafel.

Er is nog een lichtpunt, een leermoment: Riverstone is het schoolvoorbeeld van hoe een gemeente niet te werk moet gaan.

Joop Zijlstra,
Ellecom
15 september

Geen opmerkingen:

Een reactie posten