Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 17 maart 2011

Nimmer Dor- ploegactie

Een deel van Nimmer Dor is onlangs omgeploegd. Dat is gebeurd zonder communicatie vooraf. Het omploegen van Nimmer Dor had tot doel te voorkomen dat er zich steenuilen zouden vestigen waardoor bebouwing niet meer mogelijk zou zijn.

Wethouder König geeft in een brief aan de gemeenteraad uitleg over de ploegactie.

-----------------------------------------
16 maart 2011

Geachte leden van de gemeenteraad,

Naar aanleiding van de commotie die is ontstaan over het ploegen van het zuidelijk deel van het plangebied Nimmer Dor zijn van verschillende zijden vragen gesteld die in dit memo worden beantwoord.

De commotie die is ontstaan heeft enerzijds betrekking op het feit dat niet vooraf gecommuniceerd is over het ploegen van het plangebied en anderzijds –meer inhoudelijk- op het feit dat het ploegen van invloed is op de habitat van de steenuilen.

Ontbreken communicatie vooraf
Het college betreurt het dat niet vooraf is gecommuniceerd over het ploegen. Dat had zeker moeten gebeuren. Phanos, die de ploegwerkzaamheden heeft laten uitvoeren, zou betrokkenen informeren, maar dat is niet gebeurd. Vanzelfsprekend gaat het college hierover met Phanos in gesprek.

Ploegen als noodzakelijke maatregel
Met de vaststelling van de Nota van Uitgangspunten Nimmer Dor heeft de gemeenteraad uitgesproken het zuidelijk deel van het plangebied te willen bebouwen. Het college werkt voortvarend aan de verdere planvorming, die nodig is om de plannen te concretiseren.

Het ploegen heeft plaatsgevonden om te voorkomen dat (nieuwe) steenuilen zich vestigen in het plangebied. Als dit zou gebeuren is woningbouw niet meer mogelijk. Het ploegen van het zuidelijke deel van het plangebied is daarmee een noodzakelijke stap in het proces.

Het ploegen is geen onomkeerbare maatregel. Mocht bij de verdere uitwerking van de plannen blijken dat woningbouw op Nimmer Dor om welke reden dan ook niet kan plaatsvinden, dan is het mogelijk om het terrein weer geschikt te maken als foerageergebied voor steenuilen.

Het college wil nadrukkelijk melden dat voor het ploegen geen bezwaar - of beroep mogelijk is. Verder geldt dat de gemeenteraad de Nota van Uitgangspunten heeft vastgesteld, die de basis is voor verdere planvorming en de ontwikkeling van een ontwerp- bestemmingsplan. Zodra een ontwerpbestemmingsplan wordt gepubliceerd, ontstaat de mogelijkheid voor bezwaar en beroep.

Met vriendelijke groet,

Namens het college,

R.C. König
wethouder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten